Menu Zoeken

Als professionele fotograaf en zzp'er sta je er in de meeste gevallen alleen voor. Het vak vergt veel aandacht voor creatieve ontplooiing en ook je rol als ondernemer vraagt om heel wat inspanning. In de huidige markt, die onderhevig is aan enorme veranderingen en waar tarieven onder druk staan, is het van het grootste belang om een organisatie achter je te hebben staan. DuPho is de beroepsvereniging die jou op juridisch, zakelijk en creatief vlak kan ondersteunen.

DuPho kent verschillende soorten lidmaatschappen: 

(alle prijzen zijn exclusief 21% btw.)

 • DuPho lid - € 262,50 per jaar
 • DuPho starter -  €131,25 per jaar (korting voor maximaal 2 jaar)
 • DuPho studentlid - € 89,25 per jaar
 • DuPho fotograaf in dienst - € 162,75 per jaar
 • DuPho AOW lid - € 131,25 per jaar
 • Duo-lidmaatschap DuPho-NVJ - € 262,50 / € 131,25 per jaar


Uitleg diverse lidmaatschappen

DuPho lid

Leden van de vereniging Dutch Photographers zijn professionele beeldmakers die inkomen verwerven uit activiteiten op het gebied van fotografie en bewegend beeld. 

Om lid te kunnen worden van DuPho moet je een erkende fotografieopleiding hebben afgerond. Als je autodidact bent moeten we op een andere manier de professionaliteit beoordelen. Misschien heb je een website waar we je foto’s kunnen zien of heb je een lijst van opdrachtgevers. 

DuPho starter

Ben je net afgestudeerd of begonnen met je beroepspraktijk, dan bieden we je voor de eerste 2 jaar 50% korting aan op het lidmaatschap. Om voor een starterslidmaatschap in aanmerking te komen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Je bent starter voor maximaal 2 jaar vanaf het moment van inschrijving van je bedrijf als fotograaf bij de Kamer van Koophandel.
 • Je hebt nog niet eerder gewerkt als fotograaf

DuPho studentlid

Studentleden kunnen rekenen op een actieve ondersteuning om de overstap van studie naar een goede beroepspraktijk te maken. Studentleden hebben recht op alle voordelen van een gewoon abonnement met uitzondering van juridische advies*. Om voor een studentenlidmaatschap in aanmerking te kunnen komen zijn de volgende voorwaarden van toepassing: 

 • Je studeert aan een van de erkende opleidingen
 • Je hebt nog geen eigen praktijk als fotograaf

Lijst Fotografieonderwijs Nederland

* Zie reglement 

DuPho AOW lid

Dit lidmaatschap is voor fotografen die de pensioenleeftijd hebben bereikt. Deze groep doet minder een beroep op de dienstverlening en maakt minder gebruik van de voordelen maar wil zich wel blijven verbinden aan de beroepsvereniging. Deze leden betalen dan ook minder, namelijk 50% van de vastgestelde contributie. 

Duo-lidmaatschap DuPho-NVJ

Om fotojournalisten het beste uit twee werelden te bieden hebben we een duo-lidmaatschap met de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Zo kun je van beide verenigingen lid zijn met korting. Er zijn twee mogelijkheden:

 • DuPho als moederorganisatie en 50% korting op het lidmaatschap bij de NVJ.
 • NVJ als moederorganisatie en 50% korting op het lidmaatschap bij DuPho.

Als duo-lid heb je recht op alle voordelen en ben je van beide verenigingen volledig lid met uitzondering van de juridische diensten. Als duo-lid kun je alleen juridisch advies afnemen bij de moederorganisatie. Heb je hier vragen over of wil je meer weten wat voor jouw situatie het beste is, bel of mail dan graag even met bureau en lees de voorwaarden: Voorwaarden geassocieerd DuPho-lid

 • Ben je al lid van DuPho en wil je met korting ook lid worden van de NVJ: vul dan dit Aansluitformulier duolidmaatschap DuPho-NVJ in en stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Ben je lid van de NVJ en wil je met korting lid worden van DuPho, vul dan bij de NVJ dit formulier in.

 

Voorwaarden

Statuten en reglementen

DuPho is een vereniging. Bestuur en leden zijn gebonden aan de Statuten en Reglementen. Aspirantleden worden geacht kennis te nemen van de rechten en plichten die aan het lidmaatschap verbonden zijn.

Statuten van de Vereniging Dutch Photographers (oktober 2022)
Voorlopig reglement voor de juridische dienstverlening (maart 2018)

Opzegging lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Vereniging Dutch Photographers loopt per kalenderjaar en wordt automatisch verlengd. Minimaal één maand voor het nieuwe verenigingsjaar (voor 1 dec) moet het lidmaatschap schriftelijk worden opgezegd

Betaling in termijnen

Het is mogelijk de contributie in termijnen te voldoen. Je kunt per maand of per kwartaal betalen. Geef in het aansluitformulier je voorkeur aan. Ben je al lid en wil je je betalingswijze aanpassen? Log in op Mijn Dupho en vul het wijzigingsformulier in.


Sluit je nu aan!

Vul het aansluitformulier in en wij zorgen dat je aanmelding zo snel mogelijk wordt verwerkt. 

Bel ons gerust als je nog vragen hebt!