Menu Zoeken

Voor alle leden hebben wij een DuPho-kaart ontwikkelt waarmee je kunt aantonen dat je een professionele fotograaf bent die voldoet aan de toelatingseisen van DuPho.

De kaart en het lidmaatschapnummer geeft je korting op collectieve verzekeringen en diverse evenementen. Tevens kun je je ermee identificeren als professioneel fotograaf bij conferenties, evenementen en festivals.

Schermafbeelding 2024 01 17 om 105149

 DuPho-kaart aanmaken

Log in met de gebruikersnaam/e-mailadres en het wachtwoord die je bij je aanmelding hebt ontvangen. Ga naar "DuPho-kaart", controleer je gegevens, actualiseer deze indien nodig, en upload een pasfoto. Controleer en verzend. De pas wordt als pdf-bestand naar je gemaild. De pas is telkens een kalenderjaar geldig. 

Perskaart voor duo-leden NVJ & DuPho

DuPho en de NVJ zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan die erg interessant is voor alle fotojournalisten. Beide verenigingen vertegenwoordigen fotojournalisten, behartigen hun belangen en bieden ondersteuning in het uitoefenen van het beroep. 

Geassocieerde DuPho-leden kunnen bij de NVJ een NVJ-perskaart aanvragen.

Voorwaarden aanvragen perskaart

Indien je voldoet aan de specifieke eisen voor een foto-journalistieke perskaart van de NVJ (NVF) is het mogelijk om een kaart aan te vragen. De kaart is aan te vragen voor leden die:

  • een substantieel deel van hun jaarinkomen uit professionele journalistieke werkzaamheden halen,
  • werken volgens journalistieke principes en intenties,
  • en kunnen bij hun aanvraag publicaties of projecten overleggen, die op een breed publiek gericht zijn.

Uitzonderingen worden nader beoordeeld.

Geassocieerd lidmaatschap

Om fotojournalisten het beste uit twee werelden te bieden hebben we een duo-lidmaatschap met de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Zo kun je van beide verenigingen lid zijn met korting. Er zijn twee mogelijkheden:

  • DuPho als moederorganisatie en 50% korting op het lidmaatschap bij de NVJ.
  • NVJ als moederorganisatie en 50% korting op het lidmaatschap bij DuPho.

Als duo-lid heb je recht op alle voordelen en ben je van beide verenigingen volledig lid met uitzondering van de juridische diensten. Als duo-lid kun je alleen juridisch advies afnemen bij de moederorganisatie. Heb je hier vragen over of wil je meer weten wat voor jouw situatie het beste is, bel of mail dan graag even met bureau en lees de voorwaarden: Voorwaarden duolidmaatschap DuPho-NVJ

  • Ben je al DuPho-lid en wil je met korting lid worden van de NVJ, vul dan dit Aansluitformulier duolid DuPho-NVJ in en stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Ben je lid van de NVJ en wil je met korting lid worden van DuPho? Meld je dan aan bij de NVJ via deze link.