Menu Zoeken

Een goede assistent is aanwezig en alert op alle momenten, zorgt dat de camera en licht goed staan, maakt de fotograaf discreet attent op een los eindje, en neemt de digitale workflow op zich.

Alle assistenten die zich aanmelden voor de assistentencentrale zijn lid van DuPho en volgen of hebben een erkende opleiding gevolgd. En hoe meer ervaring een assistent heeft, hoe groter de klussen die hij of zij aankan.

Gaby Vingerhoets studeerde in juli 2023 af in de richting van fotografie aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Naast haar grote passie voor mode richt zij zich ook op portret- en interieurfotografie. Door te assisteren hoopt ze haar kennis toe te kunnen passen en verdere ontwikkeling mogelijk te maken.

Fotograaf Anniek Snoeijs woont in 's-Hertogenbosch, ze fotografeert veel mode, daarnaast focust zij zich ook op documentaire en portret. Anniek heeft in 2022 de professionele bachelor fotografie aan LUCA School of Arts, campus Narafi in Brussel afgerond. Anniek maakt in haar werk gebruik van flitslicht en daglicht, ze weet dan ook het licht naar haar eigen hand te zetten. Met deze ervaring assisteert zij andere fotografen, zowel digi als licht. Natuurlijk is Anniek ook bezig met het creëren van haar eigen beelden.
 

Allround fotograaf Kenny Nagelkerke woont in Amsterdam en heeft ervaring als belichter op film en televisie sets, belichter en assistent voor fotografie. Zowel licht als digitech.

Marc Anthony van Dalen, portret en product fotograaf, wil graag assisteren. Hij werkt met Haselblad, canon, sony, fuji, elinchrom, broncolor, profoto, briesse.

Tessa heeft in 2019 de HBO Bachelor Toegepaste Fotografie en Beeldcreatie op de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie succesvol afgerond. Ze doet voornamelijk documentaire en portretfotografie, maar daarnaast ook en woning-, interieur-, en architectuurfotografie.

Deze fotograaf wil zijn kennis en ervaring inzetten als assistent. Hij heeft de basisopleiding fotografie gedaan op de fotovakschool en heeft tevens kennis van adobe en capture one.

Brigitte Jansen heeft de Vakopleiding Fotovakschool (2017) en Photographic Design Fotovakschool (2020) gevolgd en doet reportagefotografie  en portretfotografie.

Ilse heeft al 12 jaar ervaring als reportage, - food en lifestylefotograaf en heeft kennis van Photoshop, Lightroom, Capture one.

Zelf is Jildo-Tim documentair en interieur/architectuur fotograaf. Als assistent heeft hij ervaring in de reclame, portret en interieur fotografie.

Martina Ketelaar heeft de HBO Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie aan de NAVB te Amsterdam gevolgd en heeft interesse in portret-, reclame-, documentair-, architectuurfotografie, maar ook doet ze bruiloften.

Bas is een portret- en reportagefotograaf met veel ervaring en technisch inzicht. Problemen zijn er om opgelost te worden. Als fotograaf weet hij wat je van een assistent verwacht en als assistent voelt hij aan waar hij van nut ben. Of het nu gaat om het helpen bij het fotograferen of het tijdens de opdracht verwerken en doorsturen van foto’s.

Robert van Walsem volgt de Fotovakschool in Amsterdam en is nu al een zeer veelzijdige fotograaf. Hij heeft kennis van Lightroom, Photoshop, Premiere Pro.

Barbara Galvacs, afgestudeerd aan de Fotoacademie in 2015,  fotografeert met df, d600, f5 nikons; arca swiss; plaubel, mamiya rz67. Zij kan ook projecten assisteren (p&o, evenementen, luxe hotel, sales marketing)

Fed de Ruyter heeft op de fotovakschool gezeten en diploma gehaald. Is gespecialiseerd in theaterfotografie en fotografeert met een Sony A 7 III

Peter de Jong, portret-, interieur- en stillfotograaf, is ruim 19 jaar werkzaam als fotograaf. Hij werkt o.a. met Canon, profoto, broncolor, phase one en fuji.

Sergei Karpovich fotografeert 360° panorama's en produceert Virtual Reality-Tour / Google Street View-Tour.

Kristel Reuvers doet o.a. bruids, - school- bedrijfsfotogtafie en heeft ervaring met Photoshop, Lightroom en Indesign.

Maarten is reclame- en portretfotograaf en werkt met Elinchrome Profoto Broncolor. En heeft geassisteerd in film en fotoproducties en het opbouwen van grote exposities als het Noorderlicht Fotofestival.

Dik Windhouwer is product-, food, architectuur, portret en reportages fotograaf en ervaren gebruiker van Apple Macintosh en Microsoft Windows besturingssystemen, Adobe Photoshop, Lightroom, InDesign, Illustrator en Premiere, Phase One Capture One Pro.

Mieke Wijnen is allround fotograaf op het gebied van studiofotografie (ruime ervaring met studio bouwen op locatie), bedrijfsfotografie/zakelijke portretten (zorginstellingen, banken, (semi)-overheid)

Jan Duker heeft ruim 40 jaar fotografie-ervaring, waarvan professioneel eigen bedrijf sinds 2010. Hij werkt met Canon 1D, Fuji-X en Pentax 645Z, Elinchrom BRX en Quadra.

Déwy de Wit, vastgoed-, interieur-, architectuur-, portretfotograaf heeft ervaring met Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Adobe Lightroom.

Bryan van Tiggelen heeft geassisteerd bij grote opdracht voor o.a. Van Gils, Shell, Invicta Watches en Volkskrant. Naast assisteren bestaan zijn opdrachten op dit moment uit bruiloften fotograferen en productfotografie.

Annette Collomb, afgestudeerd aan de Fotovakschool Amsterdam, werkt met Sony A9, Sony A7rII, Elinchrom en heeft kennis van Lightroom, Photoshop, Capture1 (beginner), Wordpress. 

Martien de Man is 25 jaar zelfstandig fotograaf; studio, illustratief, redactioneel, journalistiek, documentair. Ook ervaring met video en assistentie op de filmset.

Gowan Genis, Portret-, Product-, Event- en Vastgoedfotograaf, werkt met Nikon D800 en heeft kennis van Lightroom, Photoshop.

Kevin Krebbers, gestudeerd aan de Fotoacademie, werkt met verschilende aparatuur en beheerst Photoshop, Bridge, Lightroom, Capture one, Phocus, Canon software, Première pro. 

Hermance van Dijk, afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam, werkt met de Canon 5D mark 3 en beheerst Lightroom, Final Cut pro X, beetje Photoshop.