Menu Zoeken

Een goede assistent is aanwezig en alert op alle momenten, zorgt dat de camera en licht goed staan, maakt de fotograaf discreet attent op een los eindje, en neemt de digitale workflow op zich.

Alle assistenten die zich aanmelden voor de assistentencentrale zijn lid van DuPho en volgen of hebben een erkende opleiding gevolgd. En hoe meer ervaring een assistent heeft, hoe groter de klussen die hij of zij aankan.

Gaby Vingerhoets studeerde in juli 2023 af in de richting van fotografie aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Naast haar grote passie voor mode richt zij zich ook op portret- en interieurfotografie. Door te assisteren hoopt ze haar kennis toe te kunnen passen en verdere ontwikkeling mogelijk te maken.

Fotograaf Anniek Snoeijs woont in 's-Hertogenbosch, ze fotografeert veel mode, daarnaast focust zij zich ook op documentaire en portret. Anniek heeft in 2022 de professionele bachelor fotografie aan LUCA School of Arts, campus Narafi in Brussel afgerond. Anniek maakt in haar werk gebruik van flitslicht en daglicht, ze weet dan ook het licht naar haar eigen hand te zetten. Met deze ervaring assisteert zij andere fotografen, zowel digi als licht. Natuurlijk is Anniek ook bezig met het creëren van haar eigen beelden.
 

Allround fotograaf Kenny Nagelkerke woont in Amsterdam en heeft ervaring als belichter op film en televisie sets, belichter en assistent voor fotografie. Zowel licht als digitech.

Marc Anthony van Dalen, portret en product fotograaf, wil graag assisteren. Hij werkt met Haselblad, canon, sony, fuji, elinchrom, broncolor, profoto, briesse.

Tessa heeft in 2019 de HBO Bachelor Toegepaste Fotografie en Beeldcreatie op de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie succesvol afgerond. Ze doet voornamelijk documentaire en portretfotografie, maar daarnaast ook en woning-, interieur-, en architectuurfotografie.

Ilse heeft al 12 jaar ervaring als reportage, - food en lifestylefotograaf en heeft kennis van Photoshop, Lightroom, Capture one.

Bas is een portret- en reportagefotograaf met veel ervaring en technisch inzicht. Problemen zijn er om opgelost te worden. Als fotograaf weet hij wat je van een assistent verwacht en als assistent voelt hij aan waar hij van nut ben. Of het nu gaat om het helpen bij het fotograferen of het tijdens de opdracht verwerken en doorsturen van foto’s.

Fed de Ruyter heeft op de fotovakschool gezeten en diploma gehaald. Is gespecialiseerd in theaterfotografie en fotografeert met een Sony A 7 III

Peter de Jong, portret-, interieur- en stillfotograaf, is ruim 19 jaar werkzaam als fotograaf. Hij werkt o.a. met Canon, profoto, broncolor, phase one en fuji.

Sergei Karpovich fotografeert 360° panorama's en produceert Virtual Reality-Tour / Google Street View-Tour.

Maarten is reclame- en portretfotograaf en werkt met Elinchrome Profoto Broncolor. En heeft geassisteerd in film en fotoproducties en het opbouwen van grote exposities als het Noorderlicht Fotofestival.

Mieke Wijnen is allround fotograaf op het gebied van studiofotografie (ruime ervaring met studio bouwen op locatie), bedrijfsfotografie/zakelijke portretten (zorginstellingen, banken, (semi)-overheid)

Jan Duker heeft ruim 40 jaar fotografie-ervaring, waarvan professioneel eigen bedrijf sinds 2010. Hij werkt met Canon 1D, Fuji-X en Pentax 645Z, Elinchrom BRX en Quadra.

Bryan Tiggelen heeft geassisteerd bij grote opdracht voor o.a. Van Gils, Shell, Invicta Watches en Volkskrant. Naast assisteren bestaan zijn opdrachten op dit moment uit bruiloften fotograferen en productfotografie.

Martien de Man is 25 jaar zelfstandig fotograaf; studio, illustratief, redactioneel, journalistiek, documentair. Ook ervaring met video en assistentie op de filmset.