Menu Zoeken
 • DuPho Intervisie

  dupho_agenda_intervisie_aarthelder.jpg

  Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback van collega’s? Geef je dan op voor DuPho Intervisie. Juist in deze tijden van corona is het fijn elkaar steunen/versterken en te kijken naar je professionele ontwikkeling. Aart Helder leert fotografen om elkaar te coachen. Het samenspel tussen groepsreflectie en individuele bewustwording en actie is de kern en de kracht van deze intervisie. 

  Succesvolle pilot

  De pilot van DuPho intervisie was zeer succesvol. Fotografen hebben het als waardevol ervaren om van en met elkaar te leren. Tobias Bijl, een van de deelnemers: "Het is fijn om te kunnen sparren met collega’s. Fotograaf is uiteindelijk een vrij solistisch beroep maar binnen zo’n groep wordt al snel duidelijk dat je met veel dezelfde vragen zit. Intervisie heeft mij een belangrijk inzicht gegeven over de focus die ik wil aanbrengen”. Nieuwsgierig? Kijk dan ook de video waarin deelnemers hun ervaringen delen.

   

  dupho intervisie deelnemers

  Waarom zijn deelnemers enthousiast?

  • Intervisie geeft inzicht in de eigen werksituatie en brengt nieuwe perspectieven en oplossingen
  • Intervisie verbetert het reflectieve vermogen en vergoot de zelfkennis/mensenkennis
  • Intervisie werkt aantoonbaar stress-verlagend en probleemoplossend
  • Intervisie verstevigt je communicatieve vaardigheden zoals waardevrij luisteren, feedback geven en open vragen stellen;

  Voor wie?

  DuPho biedt intervisie voor iedereen uit de sector aan. De coach houdt bij het samenstellen van de groepen (6-7 personen) rekening met je persoonlijke profiel, werksituatie, senioriteit en diversiteit.

  Intake

  Je kan nu aanmelden. Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier en neemt Aart Helder contact met je op voor een intakegesprek. Op basis daarvan besluit jij of je deelneemt en DuPho Intervisie inderdaad aansluit op jouw behoefte. 

  Intervisiecoach Aart Helder

  Aart Helder werkte 15 jaar in de creatieve sector (cultuur, media en design) alvorens zich te richten op mensen en organisaties. Sinds 2016 werkt hij als coach en trainer in uiteenlopende organisaties (o.a. Triodos Bank, Nederlandse Vereniging van Journalisten NJV, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers BNO). Helder verzorgt trainingen en ontwikkelde zijn eigen methode om intervisie te begeleiden. Hij beschouwt intervisie als een heel vruchtbare, betaalbare methode om persoonlijke groei te stimuleren en professionele effectiviteit te verhogen.

  Wat zeggen de deelnemers van intervisie met Aart Helder?

  Fotografen hebben het als waardevol ervaren om van en met elkaar te leren. Tobias Bijl, een van de deelnemers: "Het is fijn om te kunnen sparren met collega’s. Fotograaf is uiteindelijk een vrij solistisch beroep maar binnen zo’n groep wordt al snel duidelijk dat je met veel dezelfde vragen zit. Intervisie heeft mij een belangrijk inzicht gegeven over de focus die ik wil aanbrengen”.

  De prijs voor kick-off* meeting en vier begeleide sessies (van 3 uur) is in totaal:
  DuPho-leden: € 300,- per persoon
  Niet-leden: € 350,- per persoon
  Deze bedragen zijn exclusief btw.

  *De intakefase is geheel gratis. Besluit je na de kick-off meeting om te stoppen, dan brengen we 25% van het deelname bedrag in rekening. Daarna ben je het gehele bedrag verschuldigd.

  Meld je nu ook aan!

  Je kan je nu aanmelden voor DuPho Intervisie. Nieuwe groepen starten zodra er weer een paar goede groepen geformeerd kunnen worden.
  Stuur je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar marieke@dupho.nl
  Aart Helder neemt aansluitend contact met je op voor een (gratis) intakegesprek. 

  De startdatum en voorkeursdag wordt bepaald in overleg met de groepen.

  Meer informatie over Aart Helder vind je hier.

   

  Datum: 1 September 2021
  Tijd:
  Locatie : Verschillende data en locaties door het land
  Ledenprijs: 300 euro ex btw
  Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Photoshop workshop "Selecties - onmisbare technieken voor correcties en montage"

  agenda_dupho_beeldbewerking.jpeg

  Op 8 november organiseren we een webinar Photoshop workshop voor fotografen "Selecties - onmisbare technieken voor correcties en montage" met Violina Jeliazkova. 

  Wanneer is deze workshop iets voor jou?

  Je kunt in de basis werken met lagen, maskers en de selectiegereedschappen van Photoshop. Toch werk je nog steeds te lang op een beeld en het is je niet altijd duidelijk hoe je beeldproblemen aan moet pakken. Het maakt niet uit of je een portret, product, reclame, interieur of landschapsfotograaf bent. Je wilt leren hoe je succesvol, efficiënt en kwalitatief je beeld naar een hoger niveau brengt.

  Wat leer je in de Workshop?

  Belangrijk bij een kwalitatieve beeldwerking is het efficiënt kunnen werken met selecties. Deze workshop helpt je daarbij. Je leert alles over selecties. De nieuwste technieken alsmede snelle versus geavanceerde technieken voor uiteenlopende bewerkingen in Photoshop. Je wordt aan de hand meegenomen en gaat actief aan de slag. Op het einde van de workshop zul je in staat zijn om de beste werkwijze te kiezen voor een hoogvaardig resultaat.
  Violina Jeliazkova deelt haar beproefde ervaring en geheimen met je, zodat je met een flinke boost aan professionaliteit naar huis gaat.

  Programma:

  1. Selecties, maskers en kanalen
  2. Soorten selecties
   • Gereedschappen tips & tricks
   • Selecteren op kleur
   • Kanaalselecties / ‘Luminosity Masks’
   • Snelmasker
  3. Selecties bewerken, verfijnen & combineren
  4. Prakijktoepassingen
   • Selecties voor landschap- en interieurfotografen
      - Fijne kleur -/ toon correcties
      - Lucht vervangen
   • Selecties voor product, food en reclamefotografen
   - Kleur corrigeren
   - Tips mbt het pengereedschap/uitknippaden

   • Selecties tbv portretretouche
   - huidselecties
   - hooglichten selecties
   - huidtoon correcties
   - haarselectie en montage
   - geavanceerd verscherpen

   Tijdens deze workshop werk je op beelden beschikbaar gesteld door de trainer. Ook kun je specifieke vragen stellen mbt beelden die je al bewerkt hebt.

   Kennisniveau deelenemers:
   Gemiddeld.
   Om het meeste uit de workshop te halen is een goede basiskennis van Photoshop (lagen en maskers) vereist.

   Uitrusting:
   Een computer (en toebehoren mee) met geïnstalleerd Photoshop CC (en Lightroom indien je daarmee werkt).

  Aanmelden

  Aanmelden via marieke@dupho.nl

  Kosten zijn 95 euro incl lunch, koffie en thee

  Meer informatie over Violina Jeliazkova?
  www.violinajeliazkova.com

  Schermafbeelding 2018 12 14 om 14.41.59

  Violina is Gecertificeerde Photoshop CC trainer (ACE), onafhankelijke creatieve instructeur met brede ervaring in beeldbewerking en digitale fotografie,
  docent Photoshop & Lightroom op Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen, professionele beeldbewerker.  Naast workshops in groepsverband biedt Violina ook: • privé (studie)begeleiding,
  van basis tot gevorderd en high-end gebruik/toepassing van Adobe Photoshop, Lightroom en Capture One; • Incompany trainingen; • Retouche en High-End beeldbewerking diensten

  Beeld: Violina Jeliazkova

  Datum: 8 November 2021
  Tijd: 09:00 - 12:30
  Locatie : Het Huis Utrecht, Utrecht
  Ledenprijs: 95 euro ex btw
  Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.