Menu Zoeken
 • DuPho Intervisie

  dupho_agenda_intervisie_aarthelder.jpg

  Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback van collega’s? Geef je dan op voor DuPho Intervisie. Juist in deze tijden van corona is het fijn elkaar steunen/versterken en te kijken naar je professionele ontwikkeling. Aart Helder leert fotografen om elkaar te coachen. Het samenspel tussen groepsreflectie en individuele bewustwording en actie is de kern en de kracht van deze intervisie. 

  Succesvolle pilot

  De pilot van DuPho intervisie was zeer succesvol. Fotografen hebben het als waardevol ervaren om van en met elkaar te leren. Tobias Bijl, een van de deelnemers: "Het is fijn om te kunnen sparren met collega’s. Fotograaf is uiteindelijk een vrij solistisch beroep maar binnen zo’n groep wordt al snel duidelijk dat je met veel dezelfde vragen zit. Intervisie heeft mij een belangrijk inzicht gegeven over de focus die ik wil aanbrengen”. Nieuwsgierig? Kijk dan ook de video waarin deelnemers hun ervaringen delen.

   

  dupho intervisie deelnemers

  Waarom zijn deelnemers enthousiast?

  • Intervisie geeft inzicht in de eigen werksituatie en brengt nieuwe perspectieven en oplossingen
  • Intervisie verbetert het reflectieve vermogen en vergoot de zelfkennis/mensenkennis
  • Intervisie werkt aantoonbaar stress-verlagend en probleemoplossend
  • Intervisie verstevigt je communicatieve vaardigheden zoals waardevrij luisteren, feedback geven en open vragen stellen;

  Voor wie?

  DuPho biedt intervisie voor iedereen uit de sector aan. De coach houdt bij het samenstellen van de groepen (6-7 personen) rekening met je persoonlijke profiel, werksituatie, senioriteit en diversiteit.

  Intake

  Je kan nu aanmelden. Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier en neemt Aart Helder contact met je op voor een intakegesprek. Op basis daarvan besluit jij of je deelneemt en DuPho Intervisie inderdaad aansluit op jouw behoefte. 

  Intervisiecoach Aart Helder

  Aart Helder werkte 15 jaar in de creatieve sector (cultuur, media en design) alvorens zich te richten op mensen en organisaties. Sinds 2016 werkt hij als coach en trainer in uiteenlopende organisaties (o.a. Triodos Bank, Nederlandse Vereniging van Journalisten NJV, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers BNO). Helder verzorgt trainingen en ontwikkelde zijn eigen methode om intervisie te begeleiden. Hij beschouwt intervisie als een heel vruchtbare, betaalbare methode om persoonlijke groei te stimuleren en professionele effectiviteit te verhogen.

  Wat zeggen de deelnemers van intervisie met Aart Helder?

  Fotografen hebben het als waardevol ervaren om van en met elkaar te leren. Tobias Bijl, een van de deelnemers: "Het is fijn om te kunnen sparren met collega’s. Fotograaf is uiteindelijk een vrij solistisch beroep maar binnen zo’n groep wordt al snel duidelijk dat je met veel dezelfde vragen zit. Intervisie heeft mij een belangrijk inzicht gegeven over de focus die ik wil aanbrengen”.

  De prijs voor kick-off* meeting en vier begeleide sessies (van 3 uur) is in totaal:
  DuPho-leden: € 300,- per persoon
  Niet-leden: € 350,- per persoon
  Deze bedragen zijn exclusief btw.

  *De intakefase is geheel gratis. Besluit je na de kick-off meeting om te stoppen, dan brengen we 25% van het deelname bedrag in rekening. Daarna ben je het gehele bedrag verschuldigd.

  Meld je nu ook aan!

  Je kan je nu aanmelden voor DuPho Intervisie. Nieuwe groepen starten zodra er weer een paar goede groepen geformeerd kunnen worden.
  Stuur je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar marieke@dupho.nl
  Aart Helder neemt aansluitend contact met je op voor een (gratis) intakegesprek. 

  De startdatum en voorkeursdag wordt bepaald in overleg met de groepen.

  Meer informatie over Aart Helder vind je hier.

   

  Datum: 27 Mei 2022
  Tijd:
  Locatie : Verschillende data en locaties door het land
  Ledenprijs: 300 euro ex btw
  Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotoboek workshop met Teun van der Heijden en Sandra van der Doelen

  DuPho_website_agenda_Boekenworkshop.jpg

  Dit jaar organiseren we weer een workshop fotoboek maken met Teun van der Heijden en Sandra van der Doelen van Heijdens Karwei.

  Door middel van een lezing geeft Teun inzicht in de filosofie achter het proces van fotoboek ontwerper, daarbij gebruik makend van heldere quotes. Dit wordt geïllustreerd door video’s van fotoboek projecten die door Heijdens Karwei ontworpen zijn. Hij verteld daarbij over de specifieke uitdagingen van ieder project en de samenwerking met de fotografen.

  De tweede helft van de dag kan worden ingevuld door portfolio reviews, waarbij Teun zal reflecteren op de boekpotentie van het werk van de studenten.Hierbij komen de basisbeginselen van edit/sequentie, verpersoonlijking van het verhaal en het toepassen van design ideeën aan bod. Van de studenten wordt verwacht dat ze zich actief mengen in de gezamenlijke portfolio sessies.

  Teun begint met de lezing en daarna de edit sessies per fotograaf, waarbij iedereen zijn input kan geven.

  1 sessie kan dan ongeveer 50 minuten zijn per fotograaf.

  Belangrijk is dus dat je printjes (laserprint is prima) meeneemt, ongeveer 15x10 cm van hun A selectie maar ook B en C zijn welkom.
  Of ander materiaal dat ze in het verhaal willen verwerken (tekst, illustraties). Zonder printjes kan er niet ge-edit worden.

  Teun van der Heijden: "Hoewel we in een digitaal tijdperk leven is er meer aandacht voor het papieren fotoboek dan ooit tevoren. Sinds de uitvinding van de camera op je telefoon zijn we fotografie als beeldtaal gaan gebruiken in een breder spectrum. Een taal die we gebruiken op een informele en formele manier en die geen geografische of nationale grenzen kent. Via het Internet staan we voortdurend in contact met de rest van de wereld. We moeten dit idee echter nog volledig omarmen en ons aanpassen aan deze nieuwe werkelijkheid van visuele communicatie. Het papieren fotoboek staat voor fysicaliteit, iets waar we letterlijk houvast aan hebben. Een fotoboek is een uniek, tastbaar object met het aura van een origineel kunstobject. Het hedendaagse fotoboek kan worden gezien als een visuele roman. Vanuit die gedachte ontwerpt grafisch ontwerpbureau Heijdens Karwei hun fotoboeken."

  Voor wie?

  De workshop is bedoeld voor fotografen die een substantieel project of oeuvre hebben en die een boek willen uitbrengen. Naast de foto's worden de deelnemers aangemoedigd om ander materiaal mee te brengen dat mogelijk in hun publicatie kan worden verwerkt, zoals teksten, grafische elementen, objecten, archiefmateriaal etc.

  Het wordt ten zeerste aanbevolen om naast je selectie van beste foto’s, je A-selectie, een B- en C-selectie mee te brengen, inclusief foto's waar je twijfels over hebt of die je minder interessant vindt. Het is de bedoeling dat je je foto’s als kleine prints meeneemt. Bij voorkeur op het formaat 10 x 15 cm. 

  Aantal studenten: maximaal 6

  Aanmelden

  Stuur je aanmelding naar marieke@dupho.nl. Uiteindelijk zullen Teun en Sandra de selectie maken uit alle inzendingen. 

  Over de docenten

  Teun van der Heijden en Sandra van der Doelen zijn grafisch ontwerpers en oprichters van Heijdens Karwei, een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Amsterdam. 

  Ze zijn bekend van het ontwerp van diverse fotoboeken waaronder:
  Rape of a Nation - Marcus Bleasedale, Black Passport - Stanley Greene, 
  Interrogations en War Sand - Donald Weber, What We Wear - Pieter van den Boogert, Diamond Matters en Via PanAm- Kadir van Lohuizen, War Porn - Christoph Bangert, Goldcoast - Ying Ang, Inshallah - Dima Gavrysh, When I was Six - Phillip Toledano, 
  Belgian Autumn - Jan Rosseel, Passport - Alexander Checkmenev, REX - Zackary Canepary, 
  An Autobiography of Miss Wish – Nina Berman, The Migrant - Anaïs López, 
  Disneyfication - Theo Derksen, Centralia - Poulomi Basu, Eboundja - Reinout van den Bergh, Out of Place - Bas Losekoot. 

  Sandra en Teun hebben wereldwijd diverse workshops gegeven.

  Teun van der Heijden is tevens als docent verbonden aan: 

  • De masteropleiding van Luca School of Arts in Genk, België
  • International Center of Photography, New York, VS
  • Hij begeleid de studenten van de Master Photography & Society aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag en geeft daarnaast gastlessen op diverse opleidingen.
  Datum: 2 Juni 2022
  Tijd: 09:30 - 18:00
  Locatie : Amsterdam, studio Teun van der Heijden
  Ledenprijs: 100 ex btw
  Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.