Menu Zoeken
 • Workshop Artist Statement schrijven

  image-from-rawpixel-id-427534-jpeg.jpg

  Wie ben ik? Wat is er uniek aan wat ik maak? Jouw levenservaringen vormen de lens waardoor je naar de wereld kijkt. In een artist statement maak je in een paar alinea’s duidelijk wat jouw unieke blik is: wat je doet én waarom je het doet. Deze workshop beslaat 2 middagen waarin je, geholpen door gerichte vragen van je collega’s, je eigen Artist Statement schrijft. Je krijgt scherp welke thema’s en invalshoeken bij jou passen. Je krijgt ook een aantal schrijfstrategieën mee, zodat je nooit meer urenlang naar een blanco pagina hoeft te staren. Op de tweede middag presenteren we foto's en artist statements aan elkaar. Aan het eind heb je een half A4 waarop duidelijk staat waarom een fonds, galerie of opdrachtgever juist jou moet hebben.

  De workshop wordt gegeven door Paulien Bakker. Paulien studeerde journalistiek en psychologie en schreef als journalist voor o.m. de Volkskrant en Vrij Nederland. In haar verhalen stelt ze de individuele mens centraal. Paulien is auteur van het boek ‘Een romantisch volk’, over de inwoners van de Iraakse stad Kirkuk, en meer recent van ‘Wat volgt op een vergissing’ over een jongen die radicaliseert. Ze is mede-oprichter en oud-directeur van de Stichting Verhalende Journalistiek en helpt tegenwoordig als storydoctor fotografen bij het vinden van het hart van hun verhaal.

   

  Foto Paulien VerhalendeJournalistiek Ka Wing Falkena73

  Foto: Ka Wing Falkena

  Voor wie?

  Fotografen die werken aan eigen projecten (vrij werk) en documentair fotografen.

  Fotograaf over de workshop

  Maartje van Ringen: "De workshop van Paulien heeft me aan het denken gezet over mijn onderwerpkeuzes. En ik heb geleerd wat een goede aanpak is voor het schrijven van een artist statement. Ik begrijp nu beter hoe ik mijn eigen achtergrond kan samenbrengen met mijn beelden."

  Data
  Vrijdag 7 juni 13.30-17.00
  Vrijdag 21 juni 13.30-17.00

  Er is plek voor 16 fotografen.

  Aanmelden via marieke@dupho.nl

  Leden: 90 euro ex btw
  Niet-leden: 120 euro ex btw

  Datum: 7 Juni 2024
  Tijd: 13:30 - 17:00
  Locatie : Utrecht
  Ledenprijs: 90 euro ex btw
  Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.