Menu Zoeken

De juridische dienst van DuPho biedt individuele rechtsbijstand en juridisch advies op het gebied van auteursrecht, ondernemersrecht, contractenrecht en incassozaken. DuPho-leden hebben de mogelijkheid korte juridische vragen te stellen rechtstreeks aan onze jurist Max van Olden.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor hulp bij offertes, opstellen en uitleg van licenties, onderhandelingen, maar ook voor het bepalen van je uurtarief. Veel antwoorden kun je vinden op de kennisbank, maar soms heb je meer ondersteuning of feedback nodig. Daarvoor kun je altijd contact met ons opnemen.

Lees hier het reglement voor de juridische dienstverlening

Testimonials leden

Dana van Leeuwen: "Dankzij de goede juridische bijstand van DuPho heb ik een contract van mijn opdrachtgever kunnen aanpassen. Hierdoor loop ik geen onnodig risico meer en blijf ik de rechten houden over mijn eigen beeld."

Anke van der Meer: "DuPho heeft mij geholpen met de prijsbepaling bij de aankoop van een bestaande foto. De tip om twee bedragen als optie te geven, voor minder of juist uitgebreider gebruik, was een héél goede!"

Esther Bekker: "Het kan zomaar gebeuren, dat een klant niet wil betalen of dat een opdrachtgever vindt dat er geen opdracht is gegeven. Hoe goed je misschien ook denkt dat je alles hebt dichtgetimmerd. Dat laatste overkwam mij. Hoe fijn is het dan om aangesloten te zijn bij de DuPho. En in het bijzonder om Max te hebben die me met raad en daad bijstond. Snel en accuraat zijn meteen de eerste woorden die me te binnen schieten. Daarnaast heeft hij er echt lol in om het voor elkaar te krijgen. En dat is hem gelukt! Binnen afzienbare tijd. Het bevestigt voor mij maar weer eens opnieuw hoe waardevol het is om bij de DuPho aangesloten te zijn. Het betaalt zich dubbel en dwars terug."

Chris van de Vooren: "Na een lange carrière in de fotografie, heb ik een prachtig archief opgebouwd met foto’s van (inter)nationale bekenden. Ik besloot het archief te verkopen. Een overeenkomst werd opgemaakt en na goedkeuring ondertekend. Na 60 maanden zou mijn archief eigendom zijn van de kopers, als zij zich aan de betalingsregeling hielden. 

Plotseling werden de maandelijkse betalingen opgehouden, omdat zij hun “schadeclaim op mij” wilden incasseren. Er volgden meer, in mijn ogen pesterijen om mij murw te maken. Mijn emoties liepen hoog op en voelde mij ……… door iemand die ik vertrouwde.

Omdat ik aangesloten ben bij DuPho, heb ik contact opgenomen om advies in te winnen. Zij gingen er vol in en lazen de overeenkomst en correspondentie door. Deze ellende heeft ruim een jaar geduurd en ik dreigde emotioneel in te storten. Dankzij de steun van DuPho ben ik eruit gekomen en hebben zij dit in goede banen geleid."