Menu Zoeken

DuPho Medisch

Platform DuPho Medisch is hèt platform van en voor medische wetenschappelijke fotografie. Ruim 50 medisch fotografen zijn aangesloten bij het platform. Het platform heeft een onderwijsprogramma in de vorm studiedagen en 5-daagse seminar als specialisatie op het vak. De administratiekosten voor dit platformen en de organisatie van het onderwijs worden door DuPho gedragen.

Lidmaatschap

Leden van DuPho die aantoonbaar werkzaam zijn in de wetenschappelijke-, of forensische fotografie maar ook fotografen werkzaam als medisch fotograaf in ziekenhuizen of zorginstellingen kunnen zich aanmelden. Voor deelname aan het platform wordt geen extra vergoeding gevraagd naast het gebruikelijke lidmaatschap bij DuPho.

Seminars

De seminars medische fotografie vallen onder DuPho. Het samenstellen van de onderwijsmodules en de controle op de juiste uitvoering blijft onder verantwoordelijkheid van het platform. Middels het verplichte permanent education systeem ligt hier het fundament en kunnen waar nodig de modules worden aangepast.

De seminars geven een indruk van het beroep medisch fotograaf. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • fotograferen volgens gestandaardiseerde protocollen in theorie en praktijk
  • kennis van het menselijk lichaam (incl. terminologie)
  • de geschiedenis van het vak
  • omgang met de patiënt en familie
  • nieuwe beeldvormende technieken in de fotografie

Meer informatie

Is uw interesse gewekt en wilt u lid worden van dit platform, maar heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overzicht DuPho medisch fotografen