Suzanne Henning neemt afscheid van DuPho, Max van Olden wordt nieuwe directeur.
Fotograaf: Timothy Luza / DuPho
Featured

Suzanne Henning neemt afscheid van DuPho, Max van Olden wordt nieuwe directeur.

Na acht jaar neemt Suzanne Henning afscheid als directeur van DuPho. We zijn haar zeer dankbaar voor haar jarenlange inzet. Vanaf haar aantreden heeft Henning de nog jonge en onervaren beroepsvereniging een gezicht gegeven. Onder haar leiding is DuPho uitgegroeid tot de sterke en professionele organisatie die het nu is. Fotografie heeft onder haar een krachtige en niet te negeren positie gekregen in het culturele en creatieve veld. Wij zullen haar toewijding en tomeloze energie ontzettend gaan missen.

Hennings functie wordt overgenomen door Max van Olden die vanaf eind 2022 werkzaam is als adjunct-directeur en jurist. Max studeerde in 1999 af aan de juridische faculteit van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Van 2003 tot

2022 werkte hij als advocaat met als specialisatie auteursrecht. In die rol stond hij tal van makers bij, variërend van schrijvers en fotografen tot ontwerpers en filmmakers. In zijn vrije tijd schrijft Max fictie, onder andere thrillers en young adult.

Max is bestuurslid van de Creatieve Coalitie en de Federatie Beeldrechten. Bij laatstgenoemde organisatie stond hij aan de wieg van optoutnow.nl. Een tool waarmee makers hun werk kunnen uitsluiten van gebruik voor Al en die inmiddels een begrip is geworden in de wereld van beeldmakers. Verder zit hij namens DuPho aan de Ketentafel Fotografie waar wordt geijverd voor betere arbeidsvoorwaarden voor fotografen in de culturele sector.

Sommige leden hebben Max al leren kennen in zijn functie als jurist bij DuPho, waarin hij met succes talloze fotografen en beeldmakers adviseerde in inbreukzaken en andere kwesties. 

Met veel plezier beginnen we bij DuPho aan deze nieuwe fase. Op Dutch Photographers Day, 21 oktober aanstaande, zal Max van Olden zich als directeur voorstellen. Uiteraard vindt hij het leuk op die dag met jullie kennis te maken!