Agenda

04 - Portfolio Reviews 1920 x 13063.png

Dutch Photographers Day #3

Op maandag 21 oktober 2024 vindt de derde editie van Dutch Photographers Day plaats.
Een dag voor fotografen met lezingen, workshops, portfolioreviews, partnermarkt, masterclasses, exposities, een fotoboekenexpo en een Fotokroniek.

Get your ticket!

🔗 Claim je ticket via Eventbrite. Zorg dat je erbij bent!

Voor een aantal onderdelen van het programma moet je je van te voren apart aanmelden. Check in het programma hieronder welke onderdelen dat zijn en geef je snel op!

 

Workshops

Thomas Nondh Jansen Dutch Photographers Day 2024

Thomas Nondh Jansen

Still life en foodfotografie met Thomas Nondh Jansen.

Laat je inspireren door het werk van food- & stillevenfotograaf Thomas Nondh Jansen. Hij werkt met dagelijkse objecten zoals koffiekopjes, tomaten en sponsjes en maakt daar verrassende stillevens mee. Hij maakt kleurrijke en humoristische beelden en campagnes voor o.a. De Volkskrant, The New York Times, NRC Handelsblad, Kunstmuseum Den Haag, KesselsKramer, The Financial Times. Zijn werk was te zien in FOAM, Unseen Photo Festival, Grote Kerk Alkmaar en werd genomineerd voor het prestigieuze 36th International Festival of Fashion, Photography and Accessories, Hyères in Zuid-Frankrijk. 

Tijdens deze verdiepende workshop neemt hij je mee in de wondere wereld van food- en stillevenfotografie! Hij deelt zijn werk en geeft tips voor de perfecte foto. Hij neemt gekleurde achtergronden, props en tape mee en daarmee gaan jullie aan de slag. In groepjes van twee creëer je je eigen kleurrijke stilleven en de foto's worden na afloop geëxposeerd in de grote zaal en online. Neem je camera mee en eventueel ook een statief, sd-kaart en één of twee kleine aparte, grappige of persoonlijke objecten om op te de foto te zetten.

Aanmelden: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is plek voor 15 personen. Vol is vol.

Tijd: 13.00 - 15.00  
Zaal: Workspace

 

WorkshopSelectiePresentatie TjadeBouma 0393

Workshop 'Selecteren: Hoe onderscheid jij jezelf als fotograaf?'

Welk verhaal vertel jij? Hoe maak je een goede selectie van jouw werk?

In deze workshop helpt artdirector Tjade Bouma jou met frisse ogen naar jouw eigen werk te kijken. Je gaat samen met hem op zoek naar de rode draad in jouw werk en hij leert jou waar je op moet letten om een coherente selectie te maken van jouw werk.

Tjade Bouma werkt als freelance grafisch vormgever, artdirector en curator in de culturele sector. Fotografie speelt in zijn werk altijd een belangrijke rol. Zo was hij grafisch vormgever van Foto Tabloid Kiekie en werkte hij o.a. jarenlang als art director voor Subbacultcha en Vers Magazine. Hiernaast geeft hij regelmatig exposities vorm en cureerde hij in 2019 samen met Fleurie Kloostra een groepsexpositie in de Melkweg Expo geïnspireerd op het werk van Robert Mapplethorpe. De afgelopen jaren gaf hij aan de Fotoacademie zowel het 'Expert Programma: Fotografie in Opdracht, van briefing tot beeld' als de workshop 'Selectie & Presentatie'. 

Aanmelden: Deze workshop zit vol. 

Tijd: 10.00- 12.00
Zaal: Workspace, 2e etage

 

EOS R1 Lifestyle HERO Close up photographer with Product Chloe Knott 6256141

Canon stelt de nieuwe EOS R5 Mark II en EOS R1 voor (door Jip Barth)


De nieuwe Canon EOS R5 Mark II biedt nieuwe manieren om creatief te zijn. Om er enkele op toe noemen: 
• Volg mensen, dieren en voorwerpen, zelfs als ze tijdelijk niet zichtbaar zijn.
• Met Eye Control AF kan je het actieve focuspunt verplaatsen naar waar je kijkt.
• Film in 12-bits 8K 60p met de volledige breedte van de sensor.
• Maak lange video opnames dankzij een optionele batterijgreep met koelventilator.
 
Meer info.
 
De nieuwe Canon EOS R1 is de ultieme camera voor sport- en natuurfotografie. Enkele van de nieuwe mogelijkheden:
• Bepaal automatisch het onderwerp in voetbal, volleybal en basketbal via Action Priority.
• Maak continue opnamen van 40 frames per seconde in combinatie met een ultrasnelle elektronische sluiter van 1/64.000 seconde.
• Ga terug in de tijd door de ontspanknop half in te drukken om continu 20 frames te bufferen. 
• Maak foto's zonder een full HD-video-opname te onderbreken
 
Meer info

Tijd: 11.30 - 12.00
Zaal: Studio, 5e etage

 

Pre ContinuousShooting72

Canon Workshop: Mis het juiste moment niet dankzij pre-continue opnamen

Ken je het gevoel van nét te laat afdrukken? Dankzij pre-continue opnamen mis je het startschot niet, vliegt de vogel nét op van de tak en schuift de ring nog net niet over de vinger. Met de nieuwe Canon EOS R1 en EOS R5 Mark II is het mogelijk om momenten vast te leggen voordat je op de knop drukte, zelfs in RAW.

Tijd: 14.15 - 14.45
Zaal: Studio, 5e etage

 

Talks.

2017 Marokko Shadows 01 863

Mounir Raji

Artist talk met Mounir Raji.

Mounir Raji is fotograaf, beeldmaker en onderzoeker. Zijn werk wordt getekend door een natuurlijk gevoel van warmte en rust en gekenmerkt door onderwerpen die vaak een diverse wereld laten zien. Mounir zijn werk is op dit moment te zien op BredaPhoto. Met zijn project Dreamland brengt hij een ode aan het Marokko van zijn dromen. Hij portretteert het land waar zijn familie vandaan komt en waar hij zelf, geboren en opgegroeid in de Zaanstreek, vanaf zijn vroegste jeugd de zomers doorbracht. Mounir is ook commercieel fotograaf met opdrachtgevers als Adidas, Atelier Munro, Daily Paper, G-Star, GQ Middle East, Nike, VanMoof en Vogue.

Deze middag gaan we in gesprek over zijn werk, zijn dromen, voorbeelden en uitdagingen. Deze talk is een samenwerking tussen Pakhuis de Zwijger en DuPho en wordt gemodereerd door Dymphie Braun.

Tijd: 16.15 - 17.15
Zaal: Grote Zaal, 5e etage

 

008 RTDa

Isabelle Hattink

'Ik zie jou' met trouw- en documentair fotograaf Isabelle Hattink.

"Het draait om het werkelijk zien van mensen, niet alleen door te kijken, maar door te begrijpen wie ze zijn en dit te vertalen naar een authentiek verhaal. Als fotograaf leer je niet alleen vast te leggen wat je voor je ziet, maar ook om dieper te kijken en de essentie van een persoon naar voren te halen."

In haar talk deelt Isabelle hoe zij trouwfotografie benadert en waarom elke fotograaf een andere kijk heeft op wat ze vastlegt, afhankelijk van hoe ze de wereld om zich heen waarneemt. Daarnaast vertelt Isabelle over haar ervaringen met het volgen van de Straatkapper en hoe zij, door het fotograferen van mensen die op straat leven, opnieuw heeft geleerd om écht te kijken. Ze vergelijkt deze ervaring met het fotograferen van bruidsparen en reflecteert op wat beide werelden haar hebben geleerd. Samenvattend staat Isabelle stil bij wat ze ziet als de diepere roeping van de fotograaf: het vermogen om mensen te zien zoals ze werkelijk zijn.

Isabelle Hattink is een documentaire en journalistieke fotograaf met een grote passie voor het vastleggen van de echte emoties en momenten van mensen. Of het nu gaat om een intieme bruiloft of het dagelijks leven op straat, haar foto's vertellen een verhaal dat verder gaat dan het beeld. Na haar afstuderen in 2001 aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda, heeft ze zich ontwikkeld tot een van de meest gerespecteerde fotografen in haar vakgebied.

Tijd: 14.10 -15.00
Zaal: IJ-zaal, 5e etage

 

Morgane Gielen

Morgane Gielen

Morgane Gielen. No Babes: Inclusiviteit én topmerken, het kan! 

Via haar modellenbureau No Babes Agency bewijst Morgane dat het mogelijk is om topmerken én inclusiviteit samen te brengen. Ze heeft een zeer verfrissende visie op originaliteit en schoonheid en dat probeert ze door te geven. Door een gezonde balans tussen commercieël werk en eigen projecten houdt ze zichzelf scherp.

Morgane Gielen (1994) is lifestyle- en modefotografe. Ze richt zich op het creëren van meer inclusiviteit en diversiteit in de mode-industrie. Ze is de oprichter van het taboedoorbrekende collectief No Babes, dat een stem geeft aan mensen die vaak geen stem krijgen door de heersende schoonheidsidealen in de maatschappij. No Babes bevraagt taboes door middel van exposities, een podcast, video's, fotoshoots, en meer. No Babes is ook de naam van haar allereerste fotoboek, uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts. Verder heeft Morgane een talentenbureau opgericht waarmee ze modellen, visagisten en stylisten vertegenwoordigt die haar visie delen en is ze regelmatig gast als expert of jurylid omtrent deze thematiek.

Morgane is Canon Ambassador voor EMEA sinds 2023 en deze talk is in samenwerking met Canon.

Tijd: 15.15 - 16.05
Zaal: IJ-zaal, 5e etage

 

Collection 10 13

Louise van den Broek 

Fotograferen op de rand van leven en dood.

Fotografen Anke Olthof (DuPho Afscheid) en Louise van den Broek (DuPho Geboorte) delen onvergetelijke verhalen uit de wereld van de geboorte- en afscheidsfotografie. Van de eerste tot de laatste adem, maak kennis met hun vak vol intense emoties; met onvoorspelbaarheid en technische uitdagingen. Wat beweegt deze vrouwen om deze levensveranderende momenten te vereeuwigen? Beelden te maken die niet alleen de betrokkenen, maar ook de fotografen zelf diep kunnen raken.

Louise van den Broek is documentair levensfotograaf en auteur van het boek Wortels. Zij fotografeert levensverhalen van geboorte tot afscheid en alles daar tussenin. Puur en authentiek zoals het is, met oog voor de schoonheid van het alledaagse. Door een diepe connectie te maken met haar onderwerp, probeert ze mensen te raken en betekenis te geven aan de grote en kleine momenten in het leven.

Anke Olthof is portret- en reportagefotograaf uit Zwolle. Met haar beelden wil ze bijdragen aan het normaliseren van het omgaan met afscheid en het praten over de dood. Op dit moment volgt ze in haar documentaire project Annie, die ongeneeslijk ziek is en samen met vrienden en familie haar eigen lijkwade maakt van de wol van de schapen van haar ouders. Met dit beeldverhaal exposeert Anke momenteel op het fotofestival 'Alles Stroomt' op een unieke cultuurhistorische locatie, Harculo, de voormalige IJsselcentrale in Zwolle.

Tijd: 13.00 - 13.50
Zaal: IJzaal, 5e etage

 

Gateway 2 61x81cm

Emile Gostelie

De winst van een award.

In deze talk komen drie bekroonde collega’s aan het woord. Wat heeft het winnen van een fotografieprijs voor hen betekend? Met in het panel: 

• Emile Gostelie (Carte Blance Paris Photo)
Gostelie (1957) onderzoekt de grenzen en het potentieel van de waargenomen werkelijkheid en onderzoekt de spanning en interactie tussen wat we zien en wat we weten/geloven/verbeelden. Hij haalt zijn inspiratie uit wetenschappelijke inzichten of culturele kaders, die hij onderzoekt met een aanpak die wetenschap combineert met artistieke vrijheid. Door middel van deconstructie en assemblage scheidt hij het beeld van zijn oorspronkelijke betekenis. Metamorfose van het originele beeld maakt vervolgens het onderzoek mogelijk naar alternatieve betekenissen, mythische monumentale vormen en de rol en ‘werkelijkheidswaarde’ van fotografie. Zijn werkproces wordt gekenmerkt door uitgebreid onderzoek, experimenteren en het met de hand creëren/manipuleren van beelden en objecten. Gostelie werkt aan een langdurig project en gebruikt slechts één foto (van een hooiberg) als basis voor al zijn werk. Hij ontving de Paris Photo Carte Blanche-prijs en zijn werk is tentoongesteld in Tallinn Photo, Paris Photo, Ravenstijn Gallery, Contour Gallery en Unseen.

• Sabrina Charehbili (SO Student Award)
Sabrina Charehbili (1992) is een fotograaf gevestigd in Rotterdam. In 2023 studeerde zij af aan de Fotoacademie in Amsterdam met haar project Último Islote (Het laatste eilandje), waarin ze zwerfplastic transformeert tot ‘een nieuwe werkelijkheid waarin organische en anorganische elementen samenkomen’. Voor dit afstudeerproject ontving zij de DuPho SO 2024 Student Award. Sabrina’s wortels liggen zowel in Nederland als in Marokko, maar zij heeft zich nooit volledig kunnen verankeren in één specifieke cultuur. Dit gebrek aan diepgeworteldheid in een enkele cultuur biedt haar de vrijheid om tussen verschillende werelden te bewegen en unieke verhalen te ontwikkelen. Haar werk is een voortdurende ontdekkingsreis waarin zij de betekenis van de wereld om haar heen verkent en onderzoekt. Het weerspiegelt de wederzijdse afhankelijkheid van mens en natuur en verbeeldt de transformatie van gevestigde concepten en associaties. Geïnspireerd door emoties, observaties en ervaringen creëert ze visuele verhalen die de grens tussen werkelijkheid en verbeelding vervagen. Haar beeldtaal is helder, vernieuwend, kleurrijk en gedurfd, met een visuele impact die zowel opvallend als overtuigend is. Sabrina’s werk verscheen onder andere in Pf Fotografie Magazine, Focus Magazine, NRC en Het Financieële Dagblad.

• Tom Tomeij (verschillende trouwfotografie awards)
Tom Tomeij heeft al van jongs af aan een interesse in techniek, en in het bijzonder fotografie. Sindsdien heeft hij veel camera's, lenzen en toebehoren versleten, terwijl zijn liefde voor fotografie alleen maar is gegroeid. Hoewel hij alle aspecten van fotografie bewondert, ligt zijn focus op bruidsfotografie, bedrijfsfotografie en fotoshoots. Hierin heeft hij zich de afgelopen jaren gespecialiseerd. Tom heeft maar liefst 14 awards gewonnen en een Master of Photography Award. Hij behoort tot de top 8 Beste Trouwfotografen van de Wereld.

• Linelle Deunk
Linelle rondde in 2010 de Fotoacademie in Amsterdam af. Gelijk daarna won ze de Zilveren Camera met haar portretserie Pien, 10 jaar. Deze prijs is haar daarna nog meerdere malen toegekend, naast diverse nominaties voor de Nationale Portretprijs en andere internationale portretprijzen. In 2015 won Linelle de SO Award met de serie met haar serie This world is (not) mine. Naast haar eigen projecten werkt zij met name voor De Volkskrant, Het Parool en landelijke tijdschriften als o.a. Psychologie Magazine, Human, Radar+ en veel andere opdrachtgevers.

Moderatie: Aad van Vliet 

Tijd: 14.30 -15.30 
Zaal: Grote zaal, 2e etage

 

LiggendCampagnebeeld4

Pictoright vs Meta. 

Pictoright heeft Meta, het moederbedrijf achter Facebook en Instagram voor de rechter gedaagd. Meta komt haar wettelijke verplichtingen tegenover beeldmakers niet na en betaalt niet voor het gebruik van content van professionele beeldmakers op haar platformen. De eerste zitting was op 19 september. Gaat het lukken om namens de professionele beeldmakers in Nederland collectieve rechten te regelen met Meta? Het gaat om mogelijk veel geld en de uitspraak kan voor heel Europa gevolgen hebben. In deze talk praten de juristen van Pictoright je bij over deze zaak.  

Tijd: 10.00 - 10.50
Zaal: IJ-zaal, 5e etage

 

 

We are all made of light and shadow BIII

Nancy Poeran

Artificial Intelligence is here to stay (ENG).

A panel discussion about the current ways in which photographers and institutions are welcoming artificial intelligence in their practices. Artificial Intelligence (AI) has been subject to many discussions. A while ago it has been welcomed in a rather controversial way in the practice of most of the photographers, irrespective of their either commercial or autonomous way of working in the lens-based field.

We still need to state in each and every discussion that AI generated images are not photographs, but also that AI as a tool can add value in various ways to the photographer's practice, if and when the photographer decides to use it. There are many of us who have embraced the AI medium and during this panel discussion we will share experiences from the point of view of commercial photography, art photography, the museum perspective and the way in which photography curators approach the possibilities. We will also discuss the challenges that we still need to acknowledge, together with the legal perspective that has been updated recently.

Panel participants:

•  Rogier Bos, fotograaf
•  Ioana Cobzaru, hoofdcurator Photo31
•  Katy Hundertmark, Foam magazine
•  Nancy Poeran, fotograaf
•  Max van Olden, jurist DuPho

Deze talk is een samenwerking tussen Photo31 en DuPho. 
Moderatie: Dymphie Braun

Tijd: 11.30 - 12.30 
Zaal: Grote zaal, 2e etage

 

photo/copyright: Martijn van de GriendtRobbie, Alex Sophie & Emmafrom the documentary: The Holy Trinity / De Heilige Drie-eenheid

Martijn van de Griendt

Film: De heilige drie-eenheid van Martijn van de Griendt

Fotograaf en filmmaker Martijn van de Griendt maakte zijn tweede documentaire De heilige drie-eenheid over drie jongeren uit Eindhoven. Martijn volgt emo-tieners Alex Sophie, Emma & Robbie van vijftien en zestien jaar oud in de belangrijkste ontwikkelingsfase van hun leven, op weg naar volwassenheid. De intieme camera toont zowel de branie en kracht als de kwetsbaarheid van de drie boezemvrienden. De film ging op 24 maart in wereldpremière op het gerenommeerde filmfestival Movies That Matter in Den Haag en draaide ook op het Brooklyn Film Festival eerder dit jaar. 

Tijd: 19.30 - 20.40
Zaal: Grote Zaal

Fotokroniek met Martijn van de Griendt.

Martijn is documentaire- en portretfotograaf. Hij werkt voornamelijk aan zijn eigen, langlopende projecten die hij meestal in boekvorm presenteert. Daarnaast maakte hij inmiddels twee lange documentaires en durft hij zich nu ook filmmaker te noemen. In zijn werk staan vaak jongeren centraal, waarbij hij altijd op zoek gaat naar de persoonlijke verhalen en de kwetsbaarheid. Hij heeft een herkenbare stijl; kleurrijk en soms met een rauw randje, ook in zijn portretten die hij maakt in opdracht van voornamelijk kranten. Tijdens Fotokroniek zal Martijn, aan de hand van veel beeld, meer vertellen over zijn werk, zijn ontwikkeling naar regisseur, het werken met jongeren en zijn eeuwige connectie met hen.

Tijd: 20.50 - 22.00
Zaal: Grote zaal

Kaarten via Pakhuis de Zwijger
Let op! Reserveer je (gratis) kaartje voor de docu en de Fotokroniek via de website van Pakhuis de Zwijger. 

BS20200726EuropeanCowboy2908

Bjorn Staps

Gemeenschappen door de lens: Vertrouwen, respect en de kracht van beeldvorming.

Het vastleggen van gemeenschappen door middel van fotografie is meer dan alleen het maken van beelden—het is een manier om verhalen te vertellen, perspectieven te delen en een dialoog te starten. Hoe breng je de ziel van een gemeenschap in beeld? Hoe zorg je ervoor dat de mensen die je fotografeert zich gehoord en vertegenwoordigd voelen? In onze paneldiscussie gaan we in op de nuances van fotograferen binnen gemeenschappen: van het opbouwen van vertrouwen tot het vastleggen van oprechte momenten. Met bijdragen van ervaren fotografen en community leaders, onderzoeken we de ethische verantwoordelijkheid die gepaard gaat met het documenteren van andermans verhaal. Het doel is niet alleen om prachtige beelden te creëren, maar ook om bij te dragen aan begrip, verbinding en respect. 

In dit panel:

• Benjamin Li
Sinds 2014 heeft Benjamin Li meer dan 1.000 Chinees-Indische restaurants in Nederland bezocht, waarbij hij een rijk archief heeft opgebouwd van menu's, servies en persoonlijke verhalen. Met fotografie, video, sculpturen en puzzels met afbeeldingen van Chinees-Indische gerechten toont hij de diversiteit en charme van deze restaurants. Voor Li symboliseren deze eetgelegenheden meer dan alleen lekker eten; ze staan voor de veerkracht van zijn familie en de bredere integratie van de Aziatische gemeenschap in Nederland. Veel van zijn familieleden, waaronder zijn ouders, hebben in restaurants gewerkt om een nieuw bestaan op te bouwen. Met zijn werk eert Li deze vaak ondergewaardeerde plekken en benadrukt hij tegelijkertijd hun culturele en historische waarde. Zijn werk daagt daarmee stereotypes en vooroordelen uit die Aziaten in Nederland tegenkomen, en richt zich op thema's als identiteit, representatie, ontheemding, culturele eetgewoontes en thuis voelen.

• Bjorn Staps
Bjorn Staps is een ervaren fotograaf, gevestigd in Nederland. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en werkt zowel aan langlopende persoonlijke projecten als aan opdrachten voor (inter)nationale commerciële en redactionele opdrachtgevers. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de afdeling Fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag.
In zijn werk verkent Staps thema’s zoals identiteit, zelfexpressie en vrijheid. In zijn project European Cowboy richt hij zich op een hechte gemeenschap van jonge cowboys in Europa die zich bezighouden met bullriding, een onderdeel van de klassieke Amerikaanse rodeo en een van de gevaarlijkste sporten ter wereld. Deze jonge mannen conformeren zich niet per se aan de voor de hand liggende normen van een snel veranderende maatschappij, maar kiezen ervoor om hun leven vorm te geven op basis van hun eigen wensen en idealen. In European Cowboy verbindt Staps vertrouwde visuele elementen uit het mythische Amerikaanse Westen met de thema’s van masculiniteit en kwetsbaarheid in hun zoektocht naar onafhankelijkheid en heldendom.

• Tengbeh Kamara
Tengbeh Kamara is een Nederlands-Liberiaanse fotograaf (1996), gevestigd in Amsterdam. Hun werk staat bekend om de sterke en eerlijke portretten van krachtige mensen. Tengbehs artistieke praktijk balanceert tussen documentaire, autobiografische en politieke velden. Als zwarte en queer fotograaf documenteert Tengbeh vaak die ervaringen. Hun nieuwsgierigheid trekt hen echter ook naar het verkennen van meer identiteiten en sociale kwesties dan alleen die van henzelf. Tengbeh maakt deel uit van een nieuwe generatie fotografen die wordt gekenmerkt door een inclusieve, gedurfde en kritische blik. Tengbeh maakt zichtbaar wat systematisch is genegeerd, wat resulteert in prachtige, krachtige en kleurrijke foto’s.

• Coco Olakunle
Coco is een Nederlands-Nigeriaanse fotograaf die sinds 2018 werkt in verschillende vluchtelingenkampen. In haar projecten komen haar achtergrond in sociale geografie en haar passie voor fotografie op een natuurlijke manier samen. Ze legt mensen vast in hun essentie en gelooft dat de situatie waar je in zit niet je enige identiteit hoeft te zijn. Iedereen is tenslotte meer dan zijn of haar situatie. Voor Coco draait fotografie om het creëren van een oprechte connectie en het opbouwen van vertrouwen, zelfs wanneer je niet dezelfde taal spreekt. De foto is voor haar het eindresultaat van alles wat je daarvoor hebt opgebouwd.

Moderatie: Ewa Scheifes

Tijd: 13.00 -14.00
Zaal: Grote zaal, 2e etage

 

Picton Fields of grain VivianneSanderse7

Vivianne Sanderse

Creatieve Connecties: De samenwerking tussen fotograaf en stylist.

Deze middag zullen fotograaf Vivianne Sanderse en styliste Alexandra Vilcov vertellen over hun werk en de samenwerking tussen fotograaf en stylist.

DuPho lid Vivianne Sanderse doet aan geënsceneerde fotografie, en is gespecialiseerd in mode- en reclamefotografie. Het betreft veelal het ontwikkelen van beeldconcepten voor campagnes en advertorials voor diverse opdrachtgevers. Het werk van Sanderse is een mix tussen mode-, portret- ,en lifestylefotografie met filmische aspecten. Door het suggereren van een verhaal kunnen de kijkers een interactie aangaan met de beelden. Zij kunnen het verhaal zelf afmaken, hun eigen gevoel erin leggen óf het simpelweg mooi vinden.

Na gestudeerd te hebben aan de modeacademie in Arnhem (Artez), kwam Alexandra Vilcov tot het inzicht dat modestyling beter bij haar paste dan modeontwerp. Na het assisteren van een aantal Nederlandse modestylisten, is zij zelf aan de slag gegaan als modestylist. Na drie jaar in Nederland gewerkt te hebben, wilde zij haar horizon verbreden en is ze naar Londen verhuisd, waar zij enkele maanden als 'personal stylist' werkte bij het luxe warenhuis Harrods voordat zij als freelance stylist verderging. In Londen heeft Alexandra gewerkt voor onder andere Tank Magazine en Oyster Magazine, en heeft zij de styling verzorgd voor muziekvideo's van Mabel, The Young Fathers en Sody. Ook heeft zij grote modestylisten geassisteerd, waaronder Katie Grand, de oprichter van Dazed and Confused. In 2019 is Alexandra teruggekeerd naar Nederland, waar zij nu voornamelijk in Amsterdam werkt, maar ook internationaal actief is. Tot haar klanten behoren onder andere Het Nationaal Theater, Volkskrant Magazine, Numero en Mirror Mirror Magazine.

Tijd: 15.10 - 16.00 
Zaal:  Workspace, 2e etage

 

CultuurOndernemen Logo cyaanzwart

De financieringsmix: wat is er mogelijk? Door Cultuur en Ondernemen

In deze interactieve presentatie/workshop neemt Alexander je mee in de wereld van financieren, waar hij je laat kennismaken met een mix aan financieringsmogelijkheden voor jouw project, initiatief of organisatie.
Naast aandacht voor subsidies en bijdragen van fondsen zal de focus ook liggen op minder voor de hand liggende bronnen van financiering als sponsoring, filantropie, leningen en informeel kapitaal. Dit alles zal worden geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Deelnemers kunnen vragen insturen over de financiering van hun eigen doelstelling. Alexander zal deze vragen meenemen in de workshop.

Stuur uw vraag vóór 16 oktober a.s. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Alexander Ramselaar
Alexander richt zich op de uitdagende praktijk van financieren en vastgoed in de culturele en creatieve sector. Alexander heeft een achtergrond in bedrijfseconomie en heeft 22 jaar in de financiële en vastgoedsector gewerkt. Gedurende deze tijd ontwikkelde hij een passie voor hedendaagse kunst. Naast zijn activiteiten voor Cultuur+Ondernemen is hij verbonden aan verschillende culturele organisaties en betrokken bij initiatieven om het culturele klimaat in Nederland te verbeteren.

Tijd: 10.00- 11.20
Zaal:  Studio, 5e etage

 

Boost your business. 

IMG 7342

Bas de Meijer

Dummy Speeddate met Tim Mooij-Knip.

Tom Mooij-Knip is operationeel bedrijfsleider bij Huis Marseille & DIY-muzikant. Tijdens de dummy speeddate zal Tim Mooij-Knip vanuit zijn functie als fotoboeken-inkoper met je in gesprek gaan over jouw dummy. Hoe verhoudt het object zich tot de inhoud? Aan welke aspecten moet een goed boek voldoen? Welke aspecten wil je juist compleet negeren? Er is geen objectief goed of fout, er is alleen maar wat werkt. Voor deze speeddate moet je je van te voren aanmelden! Een date duurt 15 minuten.

Inschrijven: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vol is vol.
Tijd: 11.00 - 13.15
Zaal: Expo, 1e etage

 

59A9401 scaled 1 

1:1 Speed Coaching: Boost je printverkoop in 30 minuten! Met Denise Woerdman van FotolabKiekie. 

Wil je je limited edition prints succesvol zelf aanbieden en meer online zichtbaarheid als kunstenaar? Tijdens deze exclusieve 1:1 speed coaching sessie krijg je direct toepasbare tips en strategieën van expert Denise Woerdman. In 20 minuten geeft zij je inzichten en adviezen die je meteen kunt gebruiken om jouw kunstverkoop een boost te geven. Denise is specialist in fine art printing en printverkoop, met jarenlange ervaring in de kunstwereld en ze deelt haar expertise graag met jou!

Wat kun je verwachten?

• Hoe je jouw prints succesvol kunt verkopen in gelimiteerde oplages.
• Strategische tips voor het opzetten van een online printverkoop.
• Advies over het verbeteren van je zichtbaarheid via social media en online marketing.
• Concrete stappen voor het optimaliseren van je verkoopstrategie.

Inschrijven: Deze sessie zit vol.
Tijd: 11.00 - 13.15
Zaal: Expo, 1e etage

 

Ontwerp zonder titel 8

Kickoff crowdfunding met voordekunst.

Wil jij meer weten over crowdfunding? Ook al heb je nog geen concreet project? Kom dan naar de kickoff crowdfunding met voordekunst. Stefan Slok van voordekunst neemt je in deze sessie stapsgewijs mee door het crowdfundingtraject.

Aan de hand van een handig crowdfundingcanvas denk je o.a. na over de aanleiding voor je campagne, je doelbedrag, de doelgroep en de promotie. Uiteraard gaan we in op de kosten, krijg je veel tips, laten we inspirerende best practices zien en bespreken we hoe onze matchfunding partners kunnen bijdragen aan jouw crowdfunding campagne. Deze talk is onmisbaar voor beginnende crowdfunders, maar ook ervaren makers kunnen er inspirerende voorbeelden en nieuwe inzichten opdoen.

Tijd: 15.00 -15.50
Zaal: Studio

 

 In Amsterdam vindt de tweede Dutch Photographers Day plaats, een evenement van de beroepsvereniging DuPho met inspiratie workshops en discussies over ontwikkelingen in de fotografie.

Bas de Meijer

Portfolio Reviews.

Ongeacht waar je je bevindt in jouw creatieve proces, je wil jezelf graag een push geven door te praten met een expert. Schuif aan bij verschillende experts zoals fotoredacteuren, curatoren, artdirectors en foto-agentschappen. We organiseren deze portfolioreviews met onder andere:

• Nina Pus (CZAR)
• Marwan Magroun (Fotograaf des Vaderlands)
• Charlotte Brugman (100%)
• Lotti Pronk (Trouw)
• Fleurie Kloostra (Melkweg Expo)
• Michiel vd Berg (Parool)
• Martijn van de Griendt (Buy my Darlings)
• Tara Fallaux (Buy my Darlings)
• Marc Prüst (curator)
• Diana Bokje (Photo31)
• Astrid Verhoef (Photo31)
• Coco Olakunle (fotograaf)

Voor de portfolioreviews moet je je apart opgeven, er zal een loting plaatsvinden onder de aanmeldingen. Geef in je aanmeldingsmail je top drie aan.

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tijd: 11.30 - 14.15
Zaal: Expo, 1e etage

 

image00001 

Coco’s Photography Book Club.

Coco Olakunle nodigt je uit voor haar Photography Book Club tijdens deze editie van Dutch Photographers Day. Duik in de wereld van Coco’s zorgvuldig samengestelde collectie fotoboeken en magazines, boordevol cultuur, mode en design. Laat je inspireren door foto’s uit onder andere Afrika, het Midden-Oosten en de VS. En yes, een groot deel van de boeken zijn ook te koop!

Wanneer: 10:00-16:00
Waar:
Foyer, 2e etage

Expo. 

In Amsterdam vindt de tweede Dutch Photographers Day plaats, een evenement van de beroepsvereniging DuPho met inspiratie workshops en discussies over ontwikkelingen in de fotografie.

Bas de Meijer

 

Book Expo.

Op de eerste verdieping van Pakhuis de Zwijger – in de Expo – organiseert DuPho een Boeken Expo i.s.m. Photo31

Wanneer: 10:00-16:00
Waar: Expo, 1ste etage

 

Meet our partners.

In de meetingroom kun je onze partners ontmoeten voor meer informatie over verzekeringen, boekhouden, aansluitingen bij collectieven, kortingen, abonnementen, inspiratie, testen van camera's en uitleg over techniek. Je vindt hier onder andere de volgende partners:

• Canon
• Nikon
• Colorwood
• Klomps en Boor
• Pictoright
Pf Fotografie Magazine
• Stichting 1000 foto's
• Voordekunst
• DuPho, de Vereniging Dutch Photographers

Wanneer: 10:00-16:00
Waar: Meetingroom, 2e etage

 

 DSC0052662

Gratis sensorcleaning voor DuPho-leden i.s.m. Colorwood.

Op de partnermarkt heeft onze partner Colorwood een cadeautje voor DuPho-leden: een professionele sensorcleaning. Neem dus je camera mee en maak kennis met de mensen van Colorwood.

 Rik Versteeg

Hans de Kort

Exposities in de grote zaal.

In de grote zaal kun je tussen de talks door genieten van twee digitale foto expo's:

1000 Photographers is een project van Hans de Kort over de toekomst van fotografie. Hij portretteert 1.000 fotografen in tien jaar, honderd per jaar dus. We zien een diversiteit van soorten fotografen in hun eigen habitat, op straat of in de studio, en krijgen telkens iets mee van de werkwijze, inspiratie en de mens achter de fotograaf. 

• DuPho organiseert jaarlijks de SO Award, een portfoliowedstrijd waar de persoonlijke signatuur van de fotograaf centraal staat. Een professionele jury beoordeelt de ingezonden portfolio's en we brengen het werk van de twintig genomineerden bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht. In de grote zaal tonen we het werk van alle nominees van de SO'24.

 

In Amsterdam vindt de tweede Dutch Photographers Day plaats, een evenement van de beroepsvereniging DuPho met inspiratie workshops en discussies over ontwikkelingen in de fotografie.

Bas de Meijer

Meet the community. 

Even werken tussendoor achter je laptop of bijpraten met je collega’s onder het genot van een lekker drankje? Er zijn plekken door het gebouw waar je kunt werken en waar je elkaar kunt ontmoeten. In het café kun je lunchen met je collega’s. In de foyer op de tweede etage kun je contact zoeken via het IRL-prikbord. Laat je visitekaartje achter, doe een oproep aan de DuPho Community of stel die ene prangende vraag aan je collega's via het IRL-prikbord. Durf te vragen!

Wanneer: 10:00-17:00
Waar: Foyer, 2e etage


🔗 Claim je ticket via Eventbrite. Zorg dat je erbij bent!

In samenwerking met: Pakhuis de Zwijger en Photo31
Sponsor: Klomps & Boor
Mediapartner: Pf magazine

Datum: 21 Oktober 2024
Tijd: 10:00 - 22:00
Locatie : Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Ledenprijs: € 10,-
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.