Tal Maes Photography
Den Haag

Food, documentaire, stillevens, portret. Hoewel ik tot nu toe mijn geld vooral heb verdiend met (commerciële) foodfotografie, vind ik de andere genoemden genres zeker net zo interessant. 

Ik werk en heb gewerkt onder andere voor ELLE Eten, Udea (moederbedrijf van onder andere de biologische supermarktketen Ekoplaza) en maakte en fotografeerde verschillende kookboeken en stedengidsen (onder andere over Den Haag en Londen). Ook werk ik regelmatig voor Royal Talens. Ik heb met mezelf afgesproken: als ik commercieel werk aanneem, moet het merk mij aanspreken. 

Mijn stijl zou je kunnen samenvatten als puur. Het eten dat ik op de foto zet, moet echt gegeten kunnen worden; de mensen die ik portretteer mogen getekend zijn door de jaren en het leven. In mijn documentairefotografie zet ik graag  ‘oude menschen, de dingen, die voorbij gaan’ op de foto en zoek ik de verbinding op. Ik probeer ik me in 'de ander' te verdiepen en ga ongemakkelijke thema's niet uit de weg.

Categorie

Advertising Food Travel