Stefan Ruijgrok

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.stefanruijgrok.nl
Bedrijfsnaam
Stefan Ruijgrok Fotografie
Adres
Jan Deckerstraat 1C
Postcode
6301 GX
Plaats
Valkenburg
Telefoon
06-12392939
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

๐—›๐—ฎ๐—ฑ ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ท๐—ผ๐—ป๐—ด๐˜€ ๐—ฎ๐—ณ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฎ๐—น ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐—บ?

Ja, het was op jonge leeftijd al duidelijk dat ik gek was op fotografie. Het begon bij de muziekvereniging in IJmuiden, waar mijn zus trompet speelt. Hier was ik altijd om haar aan te moedigen en nam ook af en toe de camera van mijn ouders mee om fotoโ€™s te maken. De mensen daar waarderen de fotoโ€™s en zo kreeg ik de motivatie om meer fotoโ€™s te gaan maken. Ook in de achtertuin van mijn ouders, (Nationaal Park Zuid-Kennemerland) was ik vaak te vinden om de mooiste plaatjes vast te leggen. Deze fotoโ€™s zag je vaak terug in publicaties van regionale kranten.

Toen ik te horen kreeg op de hogeschool dat ik de horeca maar in moest omdat er niets in de fotografie te verdienen was heb ik een jaar een horecaopleiding gevolgd. Op mijn 17e zetten ik er toch alles op alles om naar de fotovakschool te kunnen en is het uiteindelijk gelukt. Ik was de jongste leerling van de fotovakschool in Amsterdam (je moest minimaal 18 jaar zijn). Maar door de stoute schoenen aan te trekken en mijn portfolio te laten zien ben ik toch aangenomen. Na 4 jaren ben ik met vlag en wimpel geslaagd!

In 2013 legde ik de eerste bruiloften vast, De wereld ging voor mij open! Sindsdien fotografeer ik zoโ€™n 40 a 50 bruiloften per jaar, en staan er gave publicaties op mijn naam.

 

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜‚๐—ธ๐˜€๐˜ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—ป? ๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐˜ ๐—ฑ๐—ถ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜‚๐—ธ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ณ๐˜€๐˜ ๐—ผ๐—ฝ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐˜?

Wat dit vak zo leuk maakt is voor de ontmoeting met verschillende soorten mensen. Doordat ieder persoon anders is, maakt elke shoot ook bijzonder en uniek. Ook de variatie aan opdrachten vind ik leuk: van theater en dansgroepen tot trouwerijen en bedrijfsfotografie. Kortom, de afwisseling van de soort opdrachten en verschillende mensen ontmoeten vind ik fantastisch!

Categorie

Wedding