Martin Nillesen

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
https://www.martinnillesen.nl
Bedrijfsnaam
Martin Nillesen Fotografie
Adres
Waterwerk 25
Postcode
3063HB
Plaats
Rotterdam
Telefoon
(+31) 06 27 26 83 63
Instagram Page
Bio

Martin Nillesen is autonoom fotograaf en kunstenaar, geboren op 18 Augustus 1952 te Rijswijk (Z-H). Na de middelbare school volgde hij de MTS voor Fotografie te Den Haag 1975-1979 en de Vrije Academie (Psychopolis) te Den Haag 1972-1975 (Fotografie, Grafiek en Zeefdruk). Na jaren als commercieel fotograaf gewerkt te hebben heeft hij er voor gekozen om zich op vrij werk te concentreren.

Hij benadert de fotografie niet vanuit een commercieel oogpunt en zoekt vaak de lijn en vorm in het detail. Deze foto's bewerkt hij digitaal om de sfeer en uitstraling te laten weergeven die hij ervoer tijdens het maken van de foto. Martin probeert het perspectief te verwijderen uit de foto en door in te zoomen op detail om de pure lijn, vorm of herhaling over te houden en benut hierbij de verwijdering van elk traditioneel ‘foto’-effect om de klare lijn over te houden.

PROJECTEN

MOTION

Fotografie is normaliter een statisch gebeuren. Door tijdens de belichting te zoomen, draaien of te bewegen ontstaat er een ander beeld die meer toeval dan sturing heeft. Zijn streven is om hierdoor pure vorm en expressie te laten ontstaan die de grens van fotografie en schilderkunst overschrijdt.

GRAFITTI

Martin heeft een fascinatie voor graffiti. Dit project is het registreren van - meestal illegale - graffiti en tags op muren en elektrakasten in de openbare ruimten. Doordat deze vaak binnen enkele uren worden verwijderd, zijn deze vormen van menselijke zelfexpressie vaak onopgemerkt. Hij probeer deze werken te fotograferen, documenteren en als een collectie te verzamelen.

Categorie

Autonomous and Art, Landscape, Travel