Daniël Wenzel

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.danielwenzel-fotografie.nl
Bedrijfsnaam
Daniel Wenzel Fotografie
Adres
Industrieweg 8R-2
Postcode
8426 AA
Plaats
Appelscha
Telefoon
0650465040
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Man van mensenwerk

Van jongetje dat de Minolta van zijn vader inpikte tot officier van de mariniers. En van marinier uiteindelijk tot professioneel fotograaf. Geen voor de hand liggend traject. Wel ‘the story of my life’!

Ik ben geboren op 22 mei 1974 in Oranjestad, Aruba. Al jong vond ik fotografie interessant, inclusief de bijbehorende techniek. Maar ik ging eerst een andere ambitie achterna: ik werd marinier. Na de officiersopleiding volgden diverse specialisaties en uitzendingen. En toch: na 17 jaar trouwe dienst begon de passie voor fotografie heftig op te spelen. Tijd voor een eigen bedrijf.

LEREN ~ “HET JUISTE LICHT MAAKT DINGEN BIJZONDER”

Als autodidact heb ik me het complete vak eigengemaakt via lezen, leren, (buitenlandse) workshops bij de grote namen en heel veel oefenen. En ik blijf dagelijks leren: feedback van opdrachtgevers is daarvoor essentieel. Ook op technisch vlak heb ik de afgelopen jaren mijn vaardigheden flink uitgebreid, vooral die van strobist en lightshaper. Het juiste licht maakt dingen extra bijzonder!

MILITAIR ~ “HET MILITAIRE ZIT ER VOOR ALTIJD IN”

De militair in mij is nooit verdwenen en komt nog vaak van pas. Gedreven en stressbestendig zijn, kunnen werken onder hoge druk en altijd een poging doen om schijnbaar onmogelijke situaties naar mijn hand te zetten, horen daarbij. Net als met allerlei soorten mensen kunnen omgaan en gemakkelijk voor grote groepen staan.

MENSEN ~ “MENSENWERK MOTIVEERT ME”

Militair zijn is mensenwerk. Fotograaf zijn ook. Of ik nu kijk naar mijn mooie vrouw of mijn twee zoons of naar complete vreemden: ieder mens heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen, unieke uitstraling. Ik zie het als mijn taak iemand op zijn gemak te stellen en die eigenheid te vangen in een foto. Natuurlijk wil je, bijvoorbeeld als bruidspaar, niet bijna dezelfde foto’s als die van je ouders of vrienden! Jij bent uniek, dus moeten je foto’s dat ook zijn. Ook onze commerciële klanten leggen de lat steeds hoger: ook zij willen onderscheidende beelden. En terecht.”