Menu Zoeken

Verslag jaarlijkse opleiding tot medische fotograaf.

De jaarlijkse opleiding tot Medisch fotograaf heeft weer plaatsgevonden. In 4 vrijdagen hebben de 8 enthousiaste studenten les gekregen over verschillende onderdelen van het vak.

In het Erasmus MC vond de introductie en de eerste theorieles plaats. In het Radboud MC is er een bezoek gebracht aan het 3D lab, werd geoefend met het fotograferen van huidaandoeningen en was er een rondleiding in het Museum van Anatomie en Pathologie. Op de 3e en de 4e dag waren we welkom bij het ontwikkelplein van de Politie in Dordrecht. Daar werden de studenten getraind en konden zij hun opgedane kennis in praktijk brengen. Eerst oefenden zij nog op elkaar, later waren er modellen ingezet die geslepen hun rol als patiënt vervulden. Deze realistische setting zorgde voor een mooie uitdaging om de perfecte fotoserie te maken. De groep ging opgesplitst langs 3 lesonderdelen. Zo maakten ze gestandaardiseerde foto's volgens protocol in de studio en was er een artificiële ingerichte slaapkamer waar een acteur een patiënt speelde. De uitdaging zat daar in de omgang met de zieke soms immobiele of onzekere patiënt, het werken met veranderende lichtomstandigheden en ruis op de achtergrond. In het andere lokaal vond de les met praktijk bij obductie plaats. Aan het einde van de dag kregen de studenten tijdens een borrel hun welverdiende certificaat uitgereikt en daarmee hun plek in het register van Dupho Medisch.

Met een trots en voldaan gevoel kijken ocenten en Onderwijscommissie DuPho Medisch, Anja Prischmann, André van den Bos en Vincent Blinde, terug op deze opleidingsdagen.