Menu Zoeken

Ahmet Polat derde 'Fotograaf des Vaderlands'

Met Ahmet Polat als de derde Fotograaf des Vaderlands belicht Fotoweek weer een andere stijl binnen de fotografie en toont daarmee de breedte van het medium. Met Ilvy Njiokiktjien werd de documentaire fotografie getoond, met  Koen Hauser de autonome fotografie en nu met Ahmet Polak komt de mode/straatfotografie onder de aandacht.

Ahmet Polat (Roosendaal, 1978)  is een fotograaf met een succesvolle carrière, een perfect boegbeeld voor het vak fotografie. Polats foto’s zijn altijd verrassend, vol leven en energie en balanceren op de rand van documentaire-, straat- en modefotografie. Via zijn werk gaat hij langlopende onderzoeken aan waarbij terugkerende thema’s zijn; (collectieve) identiteit, de spanning tussen individu en collectief en de invloed van het verleden op het heden waarbij de mens altijd centraal staat.

Ahmet Polat weet met zijn commerciële en artistieke opdrachten een eigentijdse invulling aan het vak fotografie te geven en is daarmee een ambassadeur van het vak.

Het thema van Fotoweek 2015 is 'Kijk mijn straat'

DuPho zal tijdens Fotoweek, een pop-up fotostudio tour organiseren. Professionele fotografen  zullen op verschillende plaatsen in Nederland mensen en hun straten fotograferen.