Menu Zoeken

14 december: DuPho algemene ledenvergadering

Kom je naar de algemene ledenvergadering en het diner vooraf? Je bent welkom. Lees verder en geef je snel op!

De algemene ledenvergadering is het moment waarop leden, bestuur en bureau samenkomen om terug en vooruit te kijken. Wat hebben we het afgelopen jaar bereikt? Wat staat er het komende jaar op de planning? 

Stem over belangrijke beslissingen, zoals nieuwe bestuursleden. Stel je vragen aan het bestuur en bureau. Ontmoet je collega's en doe mee! 

 

Oproep: Twee leden voor de kascommissie.

We zijn op zoek naar twee leden die in de boeken willen duiken. De kascommissie controleert de administratie van de vereniging. Een belangrijke klus, maar je hoeft er echt geen registeraccountant voor te zijn! Je controleert de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting voor het aankomende jaar, zoals opgesteld door de penningmeester. Daarover breng je een verslag uit voor de volgende algemene ledenvergadering (in 2024). Je bent er ongeveer een dagdeel zoet mee.

Interesse? Mail vóór 14 december naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 020-7884488 en vraag naar Liselotte.

Grote rechtzaak op komst.

Er komt een grote rechtszaak aan die alle beeldmakers in Nederland aangaat. Het gaat om collectieve auteursrechtenvergoedingen en social media. De naleving van de Europese richtlijn en de bestaande regelingen op dat gebied lopen nogal achter op de nieuwe digitale realiteit. Pictoright, met Suzannne Henning namens DuPho in het bestuur, voert deze zaak. Hanneke Holthuis, Legal Counsel bij Pictoright, gaat tijdens de ALV uitleggen waar deze zaak om draait.

Tarieven.

Hoe staat het met de beloning van jouw werk als fotograaf in de culturele sector? Hoe ontwikkelen de tarieven in deze sector zich? Dit zijn de centrale vragen aan de Ketentafel Fotografie. Deze Ketentafel is geïnitieerd door DuPho en er zitten zo'n 22 vertegenwoordigers van fotografen en fotografie-organisaties aan tafel. Ruud Visschedijk is voorzitter van de tafel en gaat ons bijpraten over wat we willen bereiken.

Lees verder: fairpacct.nl/ketentafel-fotografie

Agenda.


01. Opening
02. Notulen vorige ALV
03. Financiën
      Jaarrekening 2022
      Bestuurs- en directieverslag 2022
      Verslag kascommissie
      Begroting 2024
      Goedkeuring jaarrekening, jaarverslag en begroting
      Decharge van het bestuur
      Benoeming kascommissie 2023
04. Verkiezing bestuursleden
05. Terug- en vooruitblik
06. Belangenbehartiging
      Ketentafel - Ruud Visschedijk
      Rechtzaak - Hanneke Holthuis
      Inbreukzaken - Max van Olden
07. Activiteiten
08. Rondvraag
09. Sluiten & borrel

14 december 20:00 - Pakhuis de Zwijger.

Kunnen we op je rekenen donderdagavond 14 december? De vergadering start om acht uur, voorafgaand kun je aanschuiven om met het bestuur, bureau en andere leden van DuPho mee te eten. Geef je snel op, er is maar beperkt plaats bij het diner! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je op te geven. Na aanmelding ontvang je de vergaderstukken.