Hans Hogervorst

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.photobyhans.com
Website 2
http://www.portretcompany.nl
Bedrijfsnaam
HansHogervorstFotografie
Adres
Cypergrasweg 3b
Postcode
1313AK
Plaats
Almere
Telefoon
0031 6 52406932
Bio

Wie ben ik

,,Pakkende fotografie waarin de persoon of het product zo eerlijk mogelijk in beeld komt. Goudeerlijk of glashelder. Of het nu een portret is voor arbeidscommunicatie of redactioneel, een foto in opdracht voor promotie of beeld voor publicatie. Elke vorm van fotografie vraagt om een eigen aanpak. Weten wat de klant wil communiceren, wat iemand in zijn dagelijks leven doet of wat een product voor sfeer moet oproepen. Dat vind ik belangrijk. Dat is mijn passie.’’ 

 

Al op de havo had ik meer met creatieve lessen dan met exacte vakken. Creëren, ontdekken, experimenteren, onderzoeken zijn voor mij belangrijk. Dat kwam goed van pas op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ik had geen vuistdik portfolio zoals andere studenten, maar wel de ambitie om te leren, mezelf te verbeteren maar vooral ook uit te dagen, grenzen te verleggen. Gelijktijdig ook een teamspeler te zijn, die weet dat je samen meer bereikt. 

 

Op de opleiding heb ik mij het fotografenvak eigen gemaakt, waarbij ik grote interesse had in techniek en belichting. Licht is zó bepalend voor het perfecte plaatje. Dat moet gewoon goed zijn. Ik ben daarin perfectionistisch, daardoor sprankelen al mijn beelden. Je kunt me een stylistische fotograaf noemen, met gevoel en oog voor compositie. Materiaalweergave, texturen komen tot leven door goede belichting. Details en gevoel zijn belangrijk. Dat samen is mijn passie en zie je in mijn werk terug. Daardoor ontstaan ook herkenbare beelden.

Categorie