Anna Pisula-Mandziej

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.photograde.com
Bedrijfsnaam
Photograde
Adres
Kleine Houtstraat 97
Postcode
7513 WC
Plaats
Enschede
Telefoon
053 4332537
Bio

 

Anna Pisula-Mandziej is afkomstig uit Polen maar woont sinds 1981 in Enschede.

In haar vaderland behaalde zij een ingenieursdiploma in Chemische Technologie aan de Technische Universiteit van Silesia in Gliwice, maar in Nederland richtte zij zich op de fotografie.

In juli 1988 behaalde zij haar diploma aan de Kunstacademie (AKI) in Enschede, in de disciplines grafische vormgeving en fotografie.

Als free-lance fotograaf houdt zij zich bezig met verschillende vormen van fotografie, waaronder architectuur, opera, ballet en theater, portretten en natuur- en stadslandschappen.

Zij nam deel aan vele tentoonstellingen in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland, Zwitserland en Polen (vanaf 1986: 52 individuele en 83 collectieve exposities).

Haar foto's zijn opgenomen in openbare en prive collecties, inclusief vijf musea te weten: Musée de l'Elysée in Lausanne, Muzeum Narodowe in Wroclaw, Museum of Art in Kawasaki, Musée de la Photographie in Charleroi, Muzeum Historii Fotografii in Krakow en Bibliotheque Nationale de France in Parijs.

Zij is lid van de Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers (BNO) sinds 1988, Beroeps Fotografen Nederland (nu DuPho) sinds 1995 en van de Vereniging Poolse Kunst-fotografen (ZPAF) sinds 1998. Zij is bestuurslid van Fotogalerie "Objektief" sinds 1989.