Menu Zoeken

Connection

Het maken van een verbinding is de eerste stap als het gaat om het opbouwen van een relatie. Ook in social media kan dat op verschillende manieren. Van direct, schreeuwerig en agressief tot rustig en bescheiden. En alles wat daar tussen zit. Hoe je het doet zal voor een groot deel afhangen van je karakter. Daar ligt nog wel een uidaging, want aan de ene kant 'eist' social media authentiek, eerlijk gedrag en aan de andere kant ook een sociale, emfatische houding. Die combinatie is niet voor iedereen weggelegd.

Bij social media moet je tegen kritiek kunnen en je kwetsbaar durven opstellen. Je moet ook hier bereid zijn om in een relatie te investeren: veel geven en weinig verwachten. En: veel geduld hebben.

De tone of voice bij social media is conversational: het is meer een gesprek dan het overdragen van informatie (infomational). Het stellen van vragen is een eenvoudige en effectieve manier om de dialoog te stimuleren.

Stel bij alles wat je op social media doet altijd de vraag: wat heeft de lezer/kijker hier aan? Wat kan hij hier mee? Want het gaat niet om wat jij beweert, maar wat de ontvanger er van vindt en er mee doet.