Menu Zoeken

GKf

Het platform komt voort uit de beroepsvereniging fotografen GKf. Platform GKf is een groep fotografen die staat voor sociaal engagement, in de traditie van de oprichters Cas Oorthuys, Emmy Andriesse, Eva Besnyö en Carel Blazer. Dit vertaalt zich in mentaliteit - de manier van werken en kijken naar de wereld - en in artisticiteit.

Platform GKf is een groep die de persoonlijke visie van de fotograaf hoog in het vaandel draagt. Dat spreekt uit de eigenzinnigheid van de leden van de GKf en het is één van de redenen dat dit platform een aanvullende toelatingsprocedure heeft voor nieuwe leden. Als fotograaf moet je bij het Platform GKf 'passen'. Dat mag heel ruim worden opgevat. Leden bewegen zich namelijk over de volle bandbreedte van het vak, ze komen uit zowel de documentaire, commerciële als autonome fotografische hoek. Door zich aan te sluiten bij het Platform GKf neemt een fotograaf stelling. Inhoud en kritische blik zijn belangrijk. Een Platform GKf fotograaf is lid omdat het vak beoefenen niet enkel gaat om de honorering ervan. Platform GKf fotografen gebruiken hun medium als uiting van een persoonlijke en maatschappelijke visie en gaan daarover met elkaar in debat. Zij zien beeldtaal als een belangrijk onderdeel van onze cultuur en willen de ontwikkelingen binnen het vak op de huid volgen. De wens tot delen van kennis en inzet bij activiteiten wordt als belangrijke voorwaarde gezien om deel uit te maken van dit platform.

In concrete zin betekent dit dat ontmoeting, uitwisseling en inspiratie voorop staan, naast het naar buiten treden als groep met eigen werk. De huidige GKf zal als platform voortgaan met het organiseren van de activiteiten zoals dat tot op heden al gebeurde. Hierbij kan het Platform GKf ook activiteiten organiseren die op een groter publiek gericht zijn, maar dat is niet noodzakelijk. Eerder zijn ze uit op kleinschalige activiteiten, waarbij inhoud en gesprek leidend zijn. De inhoudelijke kwaliteit van de activiteiten moet voorop staan. Het Platform GKf wil activiteiten organiseren die op leden en de samenhang van de groep gericht zijn, onder andere met betrekking tot reizen, uitwisselingen en tentoonstellingen. Van nieuwe leden wordt nadrukkelijk verlangd dat zij het delen van kennis en inzet bij activiteiten onderschrijven.

Volg de GKf hier op instagram!

Overzicht GKf fotografen

Meer informatie:

Is uw interesse gewekt en wilt u lid worden van dit platform, maar heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.