Tom van Limpt

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.tomvanlimpt.com
Bedrijfsnaam
Tom van Limpt Fotografie
Adres
de Speelman 22
Postcode
551 WJ
Plaats
Reusel
Telefoon
0612298777
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Sinds 2008 ben ik werkzaam als zelfstandig portret- en documentair fotograaf.  Een deel van mijn werkzaamheden bestaat uit fotograferen in opdracht, daarnaast maak ik op eigen initiatief meer journalistiek beeld voor ANP / Hollandse Hoogte, beeldreportages voor o.a. de Volkskrant en ook vrij werk. Ik ben gevestigd in Noord-Brabant, maar ik fotografeer door heel Nederland.

Mijn interesse in mensen en de diversiteit van hun achtergronden vormt de rode draad door al mijn werkzaamheden. Tijdens het hele proces van fotograferen neem ik de rol die mijn eigen perceptie speelt mee. Waarom laat je bepaalde dingen wel of niet zien? Hoeveel en welke informatie moet je geven om mensen te laten ervaren waar het - in mijn ogen - om gaat? En kan ik als fotograaf de manier waarop mensen kijken open breken? Dit laatste probeer ik soms te doen met de inzet van humor en vervreemding.

Details die niet per se op de voorgrond treden, kunnen wel van essentieel belang zijn in een beeld. Alles kan op diverse manieren worden geïnterpreteerd. Ieder heeft zo zijn eigen waarheid die ontstaat uit zijn referentiekader/blikveld (zowel optisch bepaald als ontstaan uit een collectief geheugen, ofwel wat gebruikelijk is in de maatschappij). Zo heeft elk gevolg een eigen oorzaak die niet altijd voor de hand hoeft te liggen.

Categorie

Documentary, People and Portrait, School