Siebe Swart

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.siebeswart.nl
Bedrijfsnaam
Fotografie Siebe Swart
Adres
Recht Boomssloot, 44G
Postcode
1011EC
Plaats
Amsterdam
Telefoon
0650505513
Instagram Page
Bio

Siebe Swart (Amsterdam, 1957) documentair fotograaf, gespecialiseerd in panorama en luchtfotografie voor stedenbouw, planologie en ruimtelijke ordening. Woont en werkt in Amsterdam.

Belangrijkste activiteit is de exploitatie van een omvangrijk online luchtfoto-archief en daarnaast werk in opdracht van onder andere Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, NRC Handelsblad, Planbureau voor de Leefomgeving, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) .

Ook fotografeerde Swart voor boeken als bijvoorbeeld Voorbij de dijken - Hoe Nederland met het water werkt; De haven van Rotterdam - Wereld tussen stad en zee; De DeltawerkenAtlas van de Wederopbouw - Reis door de wederopbouw van Nederland en Tracy Metz' Zoet&Zout - Water en de Nederlanders, uitgeven bij nai010 uitgevers publishers

Verder heeft Siebe verschillende eigen boeken gepubliceerd, in de jaren 1990 Panorama's Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In 2007 verscheen Panorama Nederland (uitgeverij Waanders), een monumentaal boek met als onderwerp de transformatie van het Nederlands landschap als gevolg van de aanleg van grote infrastructurele projecten in de periode 1997-2007. Ter gelegenheid van de expositie in Huis Marseille in 2012/2013 verscheen HetLageLand / TheLowland, Nederland en de strijd tegen het water in heden, verleden en toekomst.

Momenteel werk Swart aan een lange termijn panorama project geïnspireerd door Nederlandse kust.

Categorie

Aerial, Documentary, Landscape