Robin Butter

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.robinbutter.com
Adres
Paviljoensgracht 20
Postcode
2512 BP
Plaats
Den Haag
Telefoon
0646976451
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Als kind wilde ik eigenlijk archeoloog worden. In mijn jeugdige verbeelding had het graven in de aarde voor mij iets avontuurlijks. Ik ben geïnteresseerd in geschiedenis, mythen en legendes. Ik wil de betekenis van deze geschiedenis begrijpen. Fotografie is voor mij dan ook een ‘tool’ geworden om in geschiedenis en culturen te graven. Zo ontsnap ik aan mijn eigen alledaagse leven en zoek via mijn werk verbinding met anderen.
Door dit op een speelse en kleurrijke manier te doen, samen met de gemeenschappen waarmee ik werk; "waar niets lijkt wat het is". Zoals een zelf gecreëerde geschiedenis, maar altijd empathisch en respectvol voor mensen en hun verhalen.

Afgestudeerd aan de Royal Academy of Arts, The Hague in 2014 over schietverenigingen in Nederlands getiteld ‘It Takes My Mind Off Things’. Werd het verhaal in eigen beheer gepubliceerd, als een fotoboek in november 2015.

In december 2023 is mijn tweede fotoboek verschenen 'Drakeblood', wat Limburgs dialect is voor draken bloed. Tussen 2018 en 2023 heb ik samen met het dorp Beesel in Limburg op de voet gevolgd naar de draak die eens in de 7 jaar uit de Maas verschijnt. Het is uitgegeven door Uitgeverij Lecturis en verkrijgbaar bij verschillende boekhandelaren maar ook op mijn website. 

Categorie

Autonomous and Art, Documentary, People and Portrait

Specialisatie