Menu Zoeken

Robin Butter

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.robinbutter.com
Website 2
http://studiorobinbutter.rocks
Adres
Paviljoensgracht 20
Postcode
2512 BP
Plaats
Den Haag
Telefoon
0646976451
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Mijn naam is Robin Butter ik ben een documentaire fotograaf uit Den Haag. 

Op jonge leeftijd wilde ik archeoloog worden. Vanwege mijn grote interesse voor Westerse geschiedenis, en in mijn jeugdige fantasie had graven en onderzoeken in aarde ook iets super avontuurlijks. Werken met archiefmateriaal is dan ook het startpunt of integreert op een eigen manier in de projecten die ik maak. Ik werk dan ook geregeld met verschillende archieven in Nederland samen waaronder het Gemeente Archief in Den Haag. 

Fotografie is dan ook voor mij een tool geworden, om in geschiedenis en de rijk van culturele verschijnselen te kunnen graven. Om zo te kunnen ontsnappen aan mijn eigen realiteit en het alledaagse leven. Dit zoek ik dan ook op in de mensen en verhalen die ik fotografeer; in omgevingen die vreemder lijken dan fictie. Op zoek naar de Nederlandse onverschrokkenheid. 

Zo ging mijn afstudeer werk aan de Royal Academy of Arts, The Hague in 2014 over schietverenigingen in Nederlands en in mijn huidige project volg ik een dorp in Limburg die elke 7 jaar opnieuw door een draak zal moeten worden bevrijdt. 

Categorie

Autonomous and Art, Documentary, People and Portrait

Specialisatie

GKf