Rene Gerritsen

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.renegerritsen.nl
Bedrijfsnaam
René Gerritsen Kunst en Kunstonderzoeksfotografie
Adres
van Diemenstraat 410-412 ruimte 2.03
Postcode
1013CR
Plaats
Amsterdam
Telefoon
0031 620524578
Linkedin Page
Bio

http://renegerritsen.nl/biografie/

Na mijn opleiding tot wetenschappelijk fotograaf aan de school voor Fotografie en Fotonica te Den Haag, ben ik in 1984 in dienst gekomen van het Centraal Laboratorium voor onderzoek van Voorwerpen van Kunst en Wetenschap (kortweg het CL) te Amsterdam.

In het CL (nu Rijksdienst Cultureel Erfgoed, RCE) waren alle disciplines aangaande kunstconservering en kunstrestauratie vertegenwoordigt, zodat ik een goede blik in de ( experimentele- ) onderzoekskeuken van de Nederlandse moderne en klassieke kunst heb kunnen werpen en mij in kunstonderzoeksfotografie heb kunnen specialiseren.

In 1987 heb ik naast mijn aanstelling als fotograaf bij het CL mijn eigen bedrijf ‘René Gerritsen Fotografie’ opgestart. Aanvankelijk als ‘allround’ fotograaf, maar uiteindelijk heb ik mij volledig op de kunst en onderzoeksfotografie geworpen, ik merkte dat vooral daar mijn hart en mijn kwaliteiten lagen.

Na mijn werkzaamheden voor het CL ben ik in 1990 in dienst gekomen van het restauratie atelier SKRA, een van de eerste grote particuliere schilderijenrestauratie instellingen van Nederland.

Ik voel mij een bevoorrecht mens dat ik middels mijn werk kan bijdragen tot het in stand houden van ons cultureel erfgoed. Het geeft een enorme voldoening te zien dat restauratoren door mijn bijdragen hun werk nog beter kunnen uitvoeren. Kunsthistorici kunnen nóg exacter een authenticatie en datering vaststellen en kunstbezitters hebben een beter inzicht over de herkomst en de conditie van hun kostbare bezit.

René Gerritsen

Categorie

History, Micro-Macro, Scientific

Specialisatie