Hugo Rompa

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.hugorompa.nl
Bedrijfsnaam
Fotografie Hugo Rompa
Adres
Zamenhofstraat 150 unit 7
Postcode
1022 AG
Plaats
Amsterdam
Telefoon
+316 24257781
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Aanvankelijk had ik een carrière als musicus voor ogen; ik studeerde daarom klassiek gitaar aan het conservatorium in Amsterdam, gaf enige jaren concerten maar besloot toch mijn gitaar in te ruilen voor een camera. Vanaf dat moment was ik fotograaf.

In het begin maakte ik voornamelijk luchtfoto’s, nu houd ik mij bezig met uiteenlopende disciplines; portret, interieur, landschap, documentair. Ik werk samen met een aantal kunstenaars en fotografeer hun werk.

Ik gaf les aan de Rietveld Academie en aan de Hogeschool Utrecht en ben al lange tijd verbonden aan Crea als docent fotografie. Ook geef ik sinds kort workshops op maat in mijn studio.

Ik werk aan verschillende projecten, deels in opdracht, deels als vrij werk, in de studio en op locatie.

Op dit moment werk ik aan een aantal nieuwe series. Faceless Portraits is er een van. Het is een goed voorbeeld van hoe ik werk; van het een komt het ander.

Het is wat gemakkelijk te beweren dat je als fotograaf ‘maar wat doet,’ zonder je bezig te houden met het waarom of met de diepere betekenis van de foto’s die je maakt. Tot op zekere hoogte geldt dat gek genoeg wel voor mij; ik maak de foto’s die ik mooi vind, of dat nu vrij werk betreft of werk in opdracht.

Ik beweer wel eens dat ik alle foto’s voor mijzelf maak. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Ik exposeer ze immers en ze staan op deze website; ik wil ze dus graag aan anderen laten zien. Wat ik ermee bedoel is dat ik geen trends volg en niet bewust meega met de heersende mode. Ik vraag mij niet af wat een ander ervan vindt. Toch laat ik mij inspireren door fotografen die wellicht op een duidelijker manier experimenteren en zo op zoek zijn naar ‘de’ foto.

Je zou kunnen zeggen dat ik een ouderwetse fotograaf ben, omdat de meeste foto’s ontstonden op het moment dat ik op de knop drukte en niet achteraf op de computer. Die gebruik ik vooral om het beeld dat ik in mijn hoofd had te vervolmaken, zoals dat vroeger in de donkere kamer gebeurde. Daarin kun je mij trouwens ook nog wel eens vinden!

Portret, landschap, stilleven, documentair, architectuur, interieur, autonoom

Categorie

Landscape, People and Portrait, Still-life