Hans Barten

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.hansbarten.nl
Bedrijfsnaam
Hans Barten Fotografie
Adres
Horst 10
Postcode
6651 AG
Plaats
Druten
Telefoon
0487-517178
Linkedin Page
Bio

Hans Barten is een ervaren en veelzijdig fotograaf. Hij werkt in opdracht van media, bedrijven en instellingen en particulieren. Zijn stijl valt te omschrijven als journalistiek-romantisch. Dat betekent dat Hans Barten in zijn foto’s weet te vangen waar het om draait. Daarbij blijft hij altijd oog houden voor het grotere verhaal. Dat is terug te zien in zijn opdrachtwerk. Hij heeft zich als fotograaf gespecialiseerd in de genres portret en landschap.

Tot 2012 maakte Hans Barten meer dan 1100 huwelijksreportages. Door het fotograferen van bruidsparen leerde Hans Barten om te werken onder tijdsdruk en alle weersomstandigheden zonder het contact met de mensen te verliezen. Dit werk, onder soms moeilijke omstandigheden, heeft zijn blik gescherpt. Het heeft Hans Barten gemaakt tot wat hij nu is: een uitstekende fotograaf met oog voor mens en omgeving.

Hans Barten publiceerde diverse fotoboeken. In zijn laatste boek Land van de rivier laat hij ons kennis maken met zijn passie voor het rivierenlandschap. Hij moest er soms vroeg voor uit de veren om de ware schoonheid bij het juiste licht te kunnen vastleggen. Bracht uren door in de immer veranderende uiterwaarden om flora en fauna te betrappen en was af en toe getuige van de toevalligheden waar de fotograaf alleen maar van kan dromen.
In Land van de Rivier schreef Thomas Verbogt een reeks columns. Op romantisch/poëtische wijze schurkt hij aan tegen de sfeer die de beelden oproepen.

Categorie

Documentary, Landscape, People and Portrait