Gerrit Schreurs

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.gerritschreurs.com
Bedrijfsnaam
Gerrit Schreurs Fotografie & Film
Adres
Dr Lelykade 62
Postcode
2583 CM
Plaats
s-Gravenhage
Telefoon
0703960255
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Gerrit Schreurs studeerde aan de School voor Fotografie & Fotonica waar hij cum laude afstudeerde. In 1985 startte hij zijn eigen studio. Zijn werk kenmerkt zich vanaf het eerste uur door strakke, met veel zorg samengestelde composities waar lichtvoering een zeer belangrijke rol inneemt. Deze manier van werken, dit zoeken naar perfectie is niet zozeer het gevolg van zijn opleiding maar eerder van een voor hem vanzelfsprekende manier van kijken en registreren tot op de dag van vandaag.
Door de eerste contacten met diverse opdrachtgevers, waar voor zeer uiteenlopende opdrachten een telkens andere uitgesproken specifieke aanpak wordt verlangd, ontstaat zijn fascinatie om de mogelijkheden van techniek en inhoudelijk inzicht verder op te rekken. Vaak resulteerde en resulteert dit nog altijd in werk met een uitgesproken puurheid en precisie, en soms zelfs een surrealistische ondertoon, met name in zijn vrije werk. De balans opmakend na duizenden beelden die hij in de loop der jaren heeft geschoten, is misschien die fascinatie om zichzelf telkens weer voor een nieuwe technische en inhoudelijke uitdaging te plaatsen, de belangrijkste drijfveer voor zijn werk. Nooit op de automatische piloot, altijd openstaand voor nieuwe ideeën en mogelijkheden, zoals film.
Onderzoek naar wat er mogelijk is met film, deze direct aan fotografie verwante discipline, leidt al snel tot een reeks van documentaires op het gebied van kunst en cultuur, en commercials; en inmiddels is film een belangrijk deel van Gerrit Schreurs’ portfolio geworden. Voor filmprojecten werkt Gerrit Schreurs als regisseur samen met cameraman en editor Maurits Veldhuijzen van Zanten.
Gerrit Schreurs werkt niet aan een eenduidig oeuvre; integendeel, als fotograaf en filmer houdt hij ervan om het avontuur te blijven opzoeken en aan ver uit elkaar liggende opdrachten, soms tegelijkertijd, te werken.
“Voorbereiding is essentieel. Dat geeft je op het moment van de opnames de gelegenheid van het vastgestelde pad af te wijken. Een goede voorbereiding geeft zekerheid waardoor je je vrijer voelt om te experimenteren. Die experimenten leveren dikwijls de verrassendste resultaten op.”

“Werken met de beste grafisch vormgevers, curatoren, art directors, industrieel ontwerpers, architecten en kunstenaars zorgt ervoor dat je de juiste feedback krijgt. Die zijn het beste klankbord en geven de garantie voor kwaliteit. Door die dialoog wordt het werk uiteindelijk alleen maar sterker.”

“Het maken van vrij werk is essentieel om je te blijven vernieuwen. Het zorgt ervoor dat je in staat blijft om inhoudelijk de juiste beslissingen te nemen op het beslissende moment en dat je visueel scherp blijft formuleren.”

Categorie

Advertising, Fashion, Film, Music and Theater