Menu Zoeken

Ellen Reus

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
https://wolves-fotografie.nl
Website 2
https://www.komfotograferen.nl/
Website 3
https://www.kattenfotografie.com/
Bedrijfsnaam
Wolves fotografie
Adres
Grashof 38
Postcode
2403 VH
Plaats
Alphen aan den Rijn
Telefoon
0172-412330
Linkedin Page
Bio

Mijn naam is Ellen Reus, ik ben professioneel fotograaf en fotografiedocent.

Zo is het ooit begonnen...
Al vanaf heel jonge leeftijd loop ik met een camera rond. In eerste instantie was dat de Agfa Clack met zijn 6x9 cm negatiefformaat en rolletjes waar je maar 8 foto’s mee kon maken. Toen het laten ontwikkelen en afdrukken van dit filmformaat moeilijker werd, kreeg ik voor mijn verjaardag een compactcamera. Mijn ouders hadden natuurlijk allang gezien hoe leuk ik fotograferen vond, dus ik mocht ook af en toe de Cannonnette van mijn moeder lenen. Dat smaakte naar meer en na lang sparen kon ik op 15-jarige leeftijd eindelijk mijn eerste eigen spiegelreflexcamera kopen. Wat was ik trots op deze camera! Een jaar later had ik mijn eerste baantje als fotograaf. Ik fotografeerde in opdracht de plaatselijke voetbalteams voor aanvang van de wedstrijd. Ik maakte groepfoto’s en van elke speler apart een portretfoto. Daar verdiende ik goed mee voor een 16-jarige. Dit leuke en lucratieve baantje stopte echter toen ik alle teams in de omgeving had gefotografeerd...

Dit is mijn droombaan!
Ik ben doorgegaan met fotograferen – nu voor mijzelf. Ik fotografeerde met heel veel plezier, maar ik stond er niet bij stil dat ik hier mijn beroep van kon maken. Ik ben jaren werkzaam geweest in loondienst, totdat mijn vader en zus mij voorstelde om professioneel fotograaf te worden. Ik maakte immers zulke mooie foto’s! Na een periode waarin ik mij afvroeg of ik wel goed genoeg kon fotograferen om beroepsfotograaf te worden, kwam ik tot de conclusie dat dit wél mijn droombaan zou zijn en heb ik de sprong in het diepe gewaagd. Op 14 mei 2007 heb ik Wolves fotografie opgericht.

Waarom ‘Wolves fotografie’?
Wolves is Engels voor wolven. Wolven zijn dieren die ik niet alleen prachtig vind om te zien, maar ze hebben ook een sterke onderlinge band en zeer sociale gedrag. En mij was ooit verteld, toen ik een nickname voor een computerspel nodig had, dat ik iets moest kiezen waar ik veel mee had. Dat zijn dus wolven. Destijds was de Nederlandse naam al in gebruik, vandaar dat ik toen naar het Engels ben uitgeweken. Voor mijn bedrijfsnaam vond ik het leuk om deze Engelse versie opnieuw te gebruiken. Zo is de naam Wolves fotografie ontstaan.

Tevreden klanten en internationale waardering
De keus om professioneel fotograaf te worden, is een keus waar ik nog elke dag van geniet! Ik fotografeer met passie en plezier en volgens mijn klanten straal ik dat ook zichtbaar uit.

Ik krijg na afloop van een fotoshoot regelmatig van klanten te horen dat ze zo’n leuke dag hebben gehad. Als ze mij vervolgens toevertrouwen dat ze van tevoren juist tegen de fotoshoot opzagen, vind ik dat een extra mooi compliment. Wanneer ik later de foto’s lever en nogmaals te horen krijg hoe leuk ze de fotoshoot vonden en dat ze superblij zijn met de resultaten, dan ben ik tevreden!

Behalve de waardering van mijn klanten, heb ik ook op internationaal niveau waardering gekregen voor mijn werk. Ik heb namelijk meerdere internationale titelprijzen op mijn naam staan, waar ik uiteraard heel trots op ben.

Workshops en privélessen
Sinds 2008 verzorg ik naast fotowerk ook workshops, cursussen en privélessen fotografie. Ik doe dit met dezelfde passie als waarmee ik fotografeer, want wat is er nu leuker dan mijn vak, waar ik zoveel van houd, te delen met andere mensen? Dit lesgeven doe ik onder de bedrijfsnaam KOM FOTOGRAFEREN (onderdeel van Wolves fotografie). Als je meer informatie over mijn fotografielessen wilt hebben, verwijs ik je graag door naar de website van KOM FOTOGRAFEREN (www.komfotograferen.nl).

Categorie

Animals, New born, People and Portrait