Bernadet de Prins

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.bernadetdeprins.nl
Bedrijfsnaam
Bernadet de Prins, fotografie
Adres
Gerbrandyplein 4
Postcode
3404 JK
Plaats
IJsselstein (bij Utrecht)
Telefoon
(0031) 06 1320 5885
Linkedin Page
Bio

Afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam (Portret, Documentair en Journalistiek) in 2001. Als freelance fotograaf werk ik voor verschillende opdrachtgevers, veelal in de non-profitsector. Vaak zijn dat fotoreportages en portretten voor websites, nieuwsbrieven of tijdschriften.

Naast opdrachtfotografie werk ik aan verschillende documentaire series, waarvan verschillende zijn geëxposeerd. Zo volgde ik ruim vier jaar een echtpaar waarvan de vrouw zwaar alzheimer had. Ook fotografeerde ik een jongetje met de ziekte van Hunter. Als eerste in Nederland ondergaat hij succesvol een stamceltransplantatie. Om vluchtelingen in Nederland een gezicht te geven heb ik een vluchtelingengezin uit Syrië fotografisch gevolgd.

Mijn vele reizen stillen mijn journalistieke honger. Samen met een schrijvend journalist maakte ik de afgelopen tijd (2018-2019) een fotoreportage in een vrouwengevangenis in Albanië (publicaties in verschillende media en een expositie). Met Dokters van de Wereld trok in naar een vluchtelingenkamp in Calais. Er volgden nog drie reportages. In Saigon maakte ik portretten van straatverkopertjes, en een portrettenserie van ouderen. Ook maakte ik een fotoserie in een Indiaas weeshuis, waar een Nederlandse vrouw een weeshuis uit het slop heeft getrokken. 

Mijn fotoboek over zeven lichamelijk gehandicapte jongeren, die ik zeven jaar fotografisch heb gevolgd heet 7 X 7. Ook leverde ik alle foto's voor een glossy over leverpatiënten.

Tentoonstellingen: Fierce, Oekraïnese vrouwen in Nederland september 2023 - februari 2024

'I want to break free', vrouwen in een Albanese gevangenis, september 2020- febr 2021. 'Opnieuw Inshallah', Hoe een Syrisch gezin settled in IJsselstein, 'City of all Together', zijn wij niet allen Wereldburgers. 'Gentlewomen' (gender), 'Separated by Alzheimer', 'de Rechten van het Kind', 'Verbondenheid', '70 jaar bevrijding'.

Locaties: Fotofestival Kathmandu, Het Haagsche Hof in Den Haag, Radboudziekenhuis Nijmegen, ABC Treehousegallery Amsterdam, Museum IJsselstein, Albedacollege Rotterdam, Woningcorporatie Provides, Jachthaven Marnemoende, Theater Pantalone, Nicolaaskerk IJsselstein, buitenexpositie Kloosterplansoen IJsselstein, Stadskantoor IJsselstein, Stadskantoor Herentals België.

Het geven van lezingen en workshops behoren tot mijn kerntaken. 

Na mijn doctoraal Algemene Sociale Wetenschappen (specialisatie Communicatie, Cultuur en Voorlichting) aan de Universiteit van Utrecht in 1991, werkte ik tien jaar als zelfstandig communicatie-adviseur.

Bestuurlijke functies: Bestuurslid Fotografenfederatie (onafhankelijk lid), huidige DuPho van 2011 - oktober 2014

Bestuurslid FotoFestival Naarden, verantwoordelijk voor de publiciteit van 2001 tot 2006

Bestuurslid Stadsmuseum IJsselstein, verantwoordelijk voor de publiciteit van begin 1997 tot eind 1999

Meer informatie vindt u op mijn LinkedIn- pagina: http://linkd.in/1LOju4p

Bereikbaar op 06-1320 5885 

e-mailadres: b.deprins@wxs.nl

website: www.bernadetdeprins.nl

 

 

Categorie

Documentary, Other, People and Portrait

Specialisatie