Bas de Meijer

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://basfotografie.com
Website 2
http://basdemeijer.nl
Website 3
http://basdemeijer.photoshelter.com
Bedrijfsnaam
Bas de Meijer
Adres
Postbus 325
Postcode
3500 AH
Plaats
Utrecht
Telefoon
+316224090374
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Een verhalenverteller, zo zou je mij het beste kunnen omschrijven. Verhalen over mensen, over bedrijven of over organisaties. Er is altijd wel een interessante invalshoek te vinden om iets te vertellen. Dat doe ik voor beeldend, via de fotografie. Steeds vaker gebruik ik ook video en geluid. Daarnaast schrijf ik veel, zowel achtergrondverhalen als interviews. Het gaat mij vooral om wat er achter de schermen gebeurt. Wie is de persoon die voor mij staat, wat is de kracht van het bedrijf, of zijn de doelen van een ngo?


Zowel in mijn journalistieke, documentaire en commerciële werk zoek ik naar een persoonlijke benadering. Dan komt de boodschap het beste over. Niet zelden zit ik dan ook letterlijk dicht op mijn onderwerpen. Vaak zonder ze het in de gaten hebben. Een vlieg op de muur ben ik daarentegen niet. Ik ben juist erg betrokken bij wat ik maak, waardoor mensen mij snel accepteren alsof ik een onderdeel van hun leven ben. Al is het maar voor even.

 

Het handelen en de emoties van mensen vormen belangrijke elementen in mijn werk. Niet voor niets weten diverse belangenorganisaties zoals vakbonden mij te vinden. Mijn onderwerpen vind ik dan ook meestal in de sociaal-economische hoek. Daarnaast heb ik een fascinatie voor mensen in het verkeer, met fietsen als een specialiteit. In mijn archief vind je de meest uiteenlopende fietsers en fietsen.
Mijn technische achtergrond heeft hier ongetwijfeld mee te maken. Voor veel bedrijven is dat een aangename verrassing. Ze hoeven niet veel uit te leggen voor ik een proces snap en de vertaalslag kan maken naar de buitenwereld.


Mijn werk is puur. De werkelijkheid is doorgaans al interessant genoeg. Door goed te kijken en te luisteren is manipuleren meestal overbodig.

Categorie

Documentary, Journalism, Street

Specialisatie