Frans Strous

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.strousfotografie.nl
Bedrijfsnaam
Frans Strous Fotografie
Adres
Pigalle 7
Postcode
4812 JS
Plaats
Breda
Telefoon
0653207260
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

"Het bijzondere van het alledaagse in pakkende beelden omzetten" 

"Je kunt op allerlei manieren tegen het leven aankijken. Dat fascineert me enorm. Heeft 't altijd al gedaan. Daarom heb ik ook voor fotografie gekozen. Als fotograaf kun je die veelzijdige kijk op het leven in de aantrekkelijkste en boeiendste vorm laten zien." 

"Welk standpunt neem je in? Welke afstand tot het onderwerp voel of kies je? Op welk tijdstip ga je de foto nemen? Welke rol speelt het licht? En niet te vergeten... welke invloed heeft je humeur als fotograaf of hebben de houding en uitstraling van de mensen die je fotografeert? Het blijft me bezighouden."   

"Ik ben begonnen als bedrijfsfotograaf en -filmer bij Holmatro, een bedrijf dat hydraulische gereedschappen en systeemoplossingen ontwikkelt. Ze worden wereldwijd gebruikt, onder meer voor reddingsoperaties. Daar heb ik alle ins and outs van het vak wel zo'n beetje onder de knie gekregen. 

"In 1989 was het tijd voor mijn eigen studio en sindsdien fotografeer ik voor communicatie- en designbureaus, multinationals en kleinere bedrijven maar zeker ook in opdracht van particulieren. Dat kan van alles zijn... advertising, stills, culinair, lifestyle of portretten, maar ook reportages en bijvoorbeeld interieurs. Ik werk graag op locatie, want daar heb je de meeste kans dat iets onverwachts of toevalligs extra mooie dingen oplevert. Als beeldmaker wil ik content maken voor bedrijven, instanties of personen. Door mij in te schakelen kan ik een wens zichtbaar maken èn beelden maken die effect hebben." 

"Moderne nabewerkingstechnieken zijn prachtig natuurlijk, door de creatieve mogelijkheden die ze bieden. Maar toch... ik heb nog steeds een passie voor zwart-wit en met name voor de authentieke materialen, zoals Polaroid 55. En ik probeer naast opdrachtfotografie nog genoeg tijd vrij te maken voor eigen werk. Bij opdrachten gaat het in de eerste plaats om creatief inleven, in mijn eigen werk kan ik me creatief veel vrijer uitleven." 

Frans Strous is aangesloten bij DuPho (Dutch Professional Photographers)

Categorie

Advertising, Corporate, People and Portrait