Daan Oude Elferink

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.daanoe.nl
Bedrijfsnaam
Daanoe
Adres
Schrijnwerkersveste 18
Postcode
6846 BP
Plaats
Arnhem
Telefoon
06-55 833 114
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Verval laat de verbeelding spreken

Je zult verbaasd zijn als je weet wat mensen achterlaten. De reden is vaak onbekend. Prachtige villa’s, nog volledig ingericht, maar alles verborgen onder het stof, ziekenhuizen waar de dossiers van patiënten in de gangen slingeren, theaters en danszalen waar mensen lang geleden heen gingen voor hun plezier en vermaak en kastelen waar het familie-fotoalbum nog onder het stof in de kast staat. Herinneringen van wat ooit was…

Hoe leefden deze mensen vroeger? Waarom is het verlaten? Wat is er allemaal gebeurd?

In de loop der tijd is de natuur het weer aan het overnemen en binnen vergaat alles met het verstrijken van de jaren. Waar je in eerste instantie een puinhoop ziet en de stank van schimmels en verval overheersend is, kun je, als je met andere ogen kijkt, een adembenemende schoonheid vinden.

Met mijn werk neem ik je graag mee naar de wereld achter de bordjes ‘verboden toegang’ en achter dichtgetimmerde ramen en deuren. De prachtige wereld van verboden, verlaten en vervallen zoals ik die zie.

Mijn naam is Daan Oude Elferink, geboren in Dreumel op 14 maart 1978. Tien jaar geleden heb ik de schoonheid van verval ontdekt en sindsdien reis ik wekelijks de wereld over op zoek naar de mooiste verlaten, verboden en vervallen plekken. Ik druk mijn foto's op bijzondere materialen af en dat wordt als kunst over de hele wereld verkocht via galeries en kunstbeurzen.

Categorie

Architecture, Autonomous and Art, Documentary