Menu Zoeken

Als fotograaf ga je niet boekhouden omdat je het leuk vindt, maar omdat het moet. Met het systeem van EZ Boekhouding weet je zeker dat je aan je belastingverplichtingen voldoet en dat je alles goed voor elkaar hebt voor het geval er een belastingcontrole komt.

Zoals een klant van ons het heeft ervaren: 
De belastinginspecteur was zeer tevreden over het overzicht dat ik kon bieden. Dat kwam met name omdat ik alles in één pdf kon overhandigen. Dit rolt gewoon automatisch uit het boekhoudsysteem. Hiermee kon de belastinginspecteur direct zien dat alles in orde was en was het vrij snelle en prettige controle.” Daar zijn ze bij EZ Boekhouding natuurlijk trots op.

Vertaalslag van boekhouding naar belasting

Hun boekhoudplatform doet meer dan je in eerste instantie zou denken. Je kunt niet alleen facturen, kosten, uren en kilometers verwerken. Het gaat juist om de vertaalslag van boekhouding naar belasting. Bij EZ Boekhouding komt er automatisch een concept btw-aangifte, inkomstenbelastingaangifte en (eventueel) ICP-aangifte uit het systeem rollen. Daarmee hoef je zelf niet meer te stoeien met de aangiftes, zij hebben het werk al voor je gedaan.

Blog: De 3 meest belangrijke eindejaartips voor fotografen die geld opleveren.

Denk jij bij de jaarwisseling direct aan je boekhouding? Als je net als de meeste fotografen bent met wie wij spreken, dan is kans groot dat dit niet het geval is. Toch is de jaarwisseling een belangrijk moment voor jouw boekhouding. Tenminste, als jouw boekhouding gelijkloopt met het kalenderjaar (dat hoeft niet, maar is vaakwel het geval). Je gaat bij de jaarwisseling namelijk jouw jaar financieel afsluiten en daarmee komt het resultaat waarover je belasting betaalt vast te staan.
EZ boekhouding schreef een blog met tips voor je boekhouding.

Download hier de blog.