Menu Zoeken

Het is belangrijk voor fotografen om een platform te hebben waar zij eenvoudig en efficiënt hun werk kunnen promoten bij een breed publiek en zo hun kans vergroten opdrachten binnen te halen. Daarom organiseren we ook juist dit jaar de SO 2021 Award. Het mooiste podium om de diversiteit van de Nederlandse fotografie zichtbaar te maken. Wij geloven in de waarde van fotografie.

Corona houdt creativiteit niet tegen

De coronacrisis heeft zeer ingrijpende gevolgen voor de fotografiesector. Steeds meer fotografen komen financieel in de problemen. Eén derde denkt het zelfs niet te redden als professionele fotograaf. Dat is doodzonde.

Er is veel níét, maar ook veel wél gebeurd. Ondanks het wegvallen van opdrachten blijven fotografen mooi werk maken. Creativiteit staat niet stil. 

Selection Of 2021

SO 2021, Selection Of Dutch Photography Award, nodigt alle professionele fotografen uit om in een selectie van 7 tot 12 foto’s een beeld te geven van zijn of haar werk van het afgelopen jaar (1 jan 2020 tm 1 mei 2021). Van reclame tot documentair, van still life tot portret, iedereen nodigen we uit om mee te doen.

De wedstrijd heeft geen categorieën en er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen in opdracht vervaardigde foto’s en vrij werk. De inzending kan een mix zijn van series en losse foto’s. Het is belangrijk dat je selectie een eigen handtekening heeft, een persoonlijke visie, een eigentijdse beeldopvatting.

Studenten kunnen inzenden in de categorie SO 2021 Student Award.

Missie jury

De jury selecteert de beste en toonaangevende fotografen om vervolgens tijdens de prijsuitreiking de winnaar uitroepen. De missie van de jury, bestaande uit experts uit verschillende relevante disciplines, is om uit alle inzendingen ongeveer 20 fotografen te selecteren die tezamen een mooi beeld geven van de tijdgeest. De selectie dient een mix te zijn van alle vormen van fotografie. Leidraad bij de keuze is de signatuur van de fotograaf en de samenhang in inhoud en/of vorm van de inzending.

Prijzen

 • De SO 2021 winnaar wint een bedrag van 4000 euro.
 • De SO 2021 Student winnaar wint een brag van 1000 euro.
 • Publieksprijs
  Dit jaar introduceren wij de SO Publieksprijs. De jury maakt een selectie van ongeveer 20 fotografen uit alle inzendingen en wijst een winnaar aan die de SO 2021 Award ontvangt. Maar wie zou volgens het publiek moeten winnen? Dit jaar kan iedereen een stem uitbrengen op, het in hun ogen, beste werk van de Selectie van de jury. De inzending met de meeste stemmen wint daarmee de SO 2021 Publieksprijs en 1000 euro. 
 • Een abri exposite door Amsterdam centrum waarin alle 21 fotografen door de stad te zien zij met hun campagnebeeld in de derde week van juli 2021.

Planning SO 2021 Award

In april kunnen alle professionele fotografen weer een selectie van hun laatste werk insturen om de felbegeerde titel ”Selection Of 2021" te bemachtigen.

 • 12 april t/m 2 mei website open voor inzendingen
 • 8 t/m 16 mei eerste online jury ronde
 • 19 mei definitieve selectie jury
 • 25 t/m 28 mei bekendmaking genomineerden via Instagram
 • 14 t/m 28 juni stemmen voor de publieksprijs
 • 2 juli prijsuitreiking 

SO Ambassadeurs

SO heeft ambassadeurs om fotografen te stimuleren om mee te doen en het vakgebied en klanten op de hoogte te houden van deze prijs. Via de ambassadeurs legt SO-verbindingen tussen de fotograaf en de opdrachtgever, de industrie en het bedrijfsleven.

Wedstrijd- en inzendingsvoorwaarden

 

Over DuPho

DuPho, de beroepsvereniging voor professionele fotografen in Nederland is de organisator van de SO Award. DuPho vertegenwoordigt alle beroepsfotografen in alle categorieën en kent met haar achtergrond, leden en contacten het vak van binnen en buiten. Meer dan logisch om deze selectie en prijs te initiëren en uit te reiken.