Menu Zoeken

SO staat voor Selction Of Dutch Photography en is de fotografiewedstrijd die gaat over de identiteit van de fotograaf. Het is als het ware een portfolio-wedstrijd waarin je in 7 tot 12 beelden een beeld moet geven van je handtekening, je persoonlijke visie en je eigentijdse beeldopvatting.

Het is belangrijk voor fotografen om een platform te hebben waar zij eenvoudig en efficiënt hun werk kunnen promoten bij een breed publiek en zo hun kans vergroten opdrachten binnen te halen. Daarom organiseren we ook dit jaar de SO 2022 Award. Het mooiste podium om de diversiteit van de Nederlandse fotografie zichtbaar te maken. Wij geloven in de waarde van fotografie.

Corona houdt creativiteit niet tegen

De coronacrisis heeft zeer ingrijpende gevolgen voor de fotografiesector. Steeds meer fotografen komen financieel in de problemen. Eén derde denkt het zelfs niet te redden als professionele fotograaf. Dat is doodzonde.

Er is veel níét, maar ook veel wél gebeurd. Ondanks het wegvallen van opdrachten blijven fotografen mooi werk maken. Creativiteit staat niet stil. 

Selection Of 2022

SO 2022, Selection Of Dutch Photography Award, nodigt alle professionele fotografen uit om in een selectie van 7 tot 12 foto’s een beeld te geven van zijn of haar werk van het afgelopen jaar (1 jan 2021 tm 1 jan 2022). Van reclame tot documentair, van still life tot portret, iedereen nodigen we uit om mee te doen.

De wedstrijd heeft geen categorieën en er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen in opdracht vervaardigde foto’s en vrij werk. De inzending kan een mix zijn van series en losse foto’s. Het is belangrijk dat je selectie een eigen handtekening heeft, een persoonlijke visie, een eigentijdse beeldopvatting.

Studenten kunnen inzenden in de categorie SO 2022 Student Award.

Missie jury

De jury selecteert de beste en toonaangevende fotografen om vervolgens tijdens de prijsuitreiking de winnaar uitroepen. De missie van de jury, bestaande uit experts uit verschillende relevante disciplines, is om uit alle inzendingen ongeveer 20 fotografen te selecteren die tezamen een mooi beeld geven van de tijdgeest. De selectie dient een mix te zijn van alle vormen van fotografie. Leidraad bij de keuze is de signatuur van de fotograaf en de samenhang in inhoud en/of vorm van de inzending.

Prijzen

  • De SO 2022 winnaar wint een bedrag van 4000 euro.
  • De SO 2022 Student winnaar wint een bedrag van 1000 euro.
  • De SO 2022 Publieksprijs wint een bedrag 1000 euro. 

Planning SO 2022 Award

Aan de planning wordt op dit moment hard gewerkt.

SO Ambassadeurs

SO heeft ambassadeurs om fotografen te stimuleren om mee te doen en het vakgebied en klanten op de hoogte te houden van deze prijs. Via de ambassadeurs legt SO-verbindingen tussen de fotograaf en de opdrachtgever, de industrie en het bedrijfsleven.

Hoeveel kost het?

Het organiseren van een fotowedstrijd is helaas niet gratis. Daarom vragen wij een kleine bijdrage voor deelname.

  • DuPho lid 40 euro
  • DuPho studentlid 20 euro
  • Niet lid 80 euro
  • Niet-lid student 40 euro

Wedstrijd- en inzendingsvoorwaarden

Over DuPho

DuPho, de beroepsvereniging voor professionele fotografen in Nederland is de organisator van de SO Award. DuPho vertegenwoordigt alle beroepsfotografen in alle categorieën en kent met haar achtergrond, leden en contacten het vak van binnen en buiten. Meer dan logisch om deze selectie en prijs te initiëren en uit te reiken.