Menu Zoeken

Tijdens de SO Awards geven we grenzenverleggers jaarlijks de mogelijkheid om het podium te pakken. Door niet alleen de winnaar maar vooral de genomineerden een zo groot mogelijk podium te geven, onderstrepen we onze missie om zoveel mogelijk fotografen voor te stellen aan ons netwerk. We zijn je trustee, praktische partner en luidruchtigste cheerleader. Het hele jaar door juichen we je toe nog meer te doen & durven. 

Selected by SO 2022

Een vijfkoppige jury van experts nomineert jaarlijks twintig fotografen. De missie daarbij is een selectie te maken welke een mooi beeld geeft van de tijdgeest met daarin vele vormen van fotografie zoals portret, documentair, autonoom, reportage, reclame, mode, still-life fotografie.

Alle geselecteerde fotografen krijgen een podium én zijn welkom bij het netwerkdiner waar agencies, musea, reclamebureaus, redacteuren en kenners aanschuiven. Tijdens dit event worden de overall winnaar, student winnaar en de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt.

Waarom organiseert DuPho de SO Awards?

Omdat we professionele fotografen een boost willen geven aan hun carrière. Dit doen we al sinds 2013 en zo hebben we al vele fotografen geholpen aan een vliegende start.

Wat win je?

Buiten het netwerkdiner, applaus en media-aandacht ontvangen de winnaars een geldprijs.

  • De SO 2022 winnaar wint 4000 euro.
  • De SO 2022 Student winnaar wint 1000 euro.
  • De SO 2022 Publieksprijs wint 1000 euro.

Over DuPho

Beroepsvereniging DuPho maakt zich hard voor professionele fotografen in Nederland. Of dat nou gaat om praktische tips en juridische ondersteuning of om inzicht in hoe je om moet gaan met copyrights. Wij houden je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en belangrijker nog, we maken inzichtelijk hoe je uitdagingen oplost.

De wedstrijd is een non-profit evenement en alle geïnde vergoedingen zullen worden gebruikt om de SO 2022 Award te kunnen bekostigen