Menu Zoeken

SO heeft tien ambassadeurs om fotografen te stimuleren om mee te doen en het vakgebied en klanten op de hoogte te houden van deze prijs. Via de ambassadeurs legt SO verbindingen tussen de fotograaf en de opdrachtgever, de industrie en het bedrijfsleven.

SO2020 Ambassadeur Gijs van den Berg

Gijs van den Berg

Creatief directeur en partner KesselsKramer

Sinds 2009 werkzaam voor KesselsKramer waar hij inmiddels creatief directeur en partner is. Balanceert graag op de grens van autonoom en commercieel werk. 

Gijs is ook bestuurslid van Docking Station, een internationaal platform voor documentaire fotografie in Amsterdam. 

 

SO 2020 Ambassadeur Renda van der Burg

Renda van der Burg

Oprichter en eigenaar Foto Formation, agentschap voor fotografie, film en productie.

Renda heeft altijd een grote liefde voor beeld en visuele sferen gehad.
Na de mode-academie heeft ze een aantal jaar als visagist gewerkt en vervolgens 10 jaar als fotograaf.

Renda werd door een groep fotografen benaderd om hen te vertegenwoordigen en is 1996 gestart met Foto Formation. Foto Formation werkt voor nationale en internationale klanten. Naast fotografen vertegenwoordigt Foto Formation ook regisseurs. De verdeling fotografie- en filmopdrachten is inmiddels 50/50.

 

SO Ambassadeur Petra Cardinaal 

Petra Cardinaal

Directeur en oprichter van Pennings Foundation Eindhoven

Vanaf 2005 eigenaar van galerie Pennings, voorloper van Pennings Foundation. Werkzaam als curator, coach, organisator, projectcoördinator talenthub jump! Provincie Noord-Brabant, extern examinator Fotoacademie.
Pennings Foundation is een presentatie- en kennisplatform op het gebied van fotografie, nieuwe mediakunst en videokunst. Met hoogwaardige tentoonstellingen wordt laagdrempelig een breed en divers publiek in staat gesteld fotografie te beleven en te waarderen en worden ontmoetingen bevorderd tussen makers, kijkers, kopers en opdrachtgevers. Door middel van educatieve activiteiten vergroten we de interesse voor fotografie, nieuwe mediakunst en videokunst.

  

SO Ambassadeur Ole Christern

Ole Christern

Mede-oprichter en algemeen directeur van creatief bureau N=5.
Begon zijn carrière bij designbureau VBAT en werkte later bij PPGH/JWT waar hij zijn partners ontmoette en in 1999 N=5 startte. Recent won het bureau de Grand Prix bij het Cannes Lions Festival en werd het Digital Agency of the Year (Lovies) en Dutch Agency of the Year (Eurobest).

Nevenwerkzaamheden: lid Raad van Advies bij Workshop Architects en bij JustUs (filmhub), voormalig voorzitter PANL en bestuurslid SIRE.

In 2014 ontving hij de Coq d’Honneur van het GVR voor zijn bijdrage aan het vak.

 

SO 2020 Ambassadeur Astrid Prummel  

Astrid Prummel

Oprichter en partner van Out in the Open brandpublishers

In 2016 verruilde Astrid het hoofdredacteurschap van Adformatie voor reclamebureau FHV BBDO. Daar lanceerde zij een journalistiek label voor ‘het waarachtige verhaal achter het reclameverhaal’, om niet veel later onafhankelijk Out in the Open te gaan.

Nevenwerkzaamheden: Astrid zet zich in voor het platform Include Now, dat streeft naar een inclusieve media- en reclame-industrie en is voormalig bestuurslid van PANL en SIRE.In 2016 ontving Astrid de Coq d’Honneur van het GVR voor haar journalistieke bijdrage aan het vak.

 

SO 2020 Ambassadeur RobinDePuycKoosBreukel

Robin de Puy

Fotograaf

Robin de Puy werd geboren in 1986 en groeide op in het familiehotel van haar ouders in het kleine dorpje Oude-Tonge, Zuid-Holland. Ze studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie Rotterdam en won hetzelfde jaar de Photo Academy Award. Naast talloze andere prijzen won De Puy zowel in 2013 als in 2019 de Nationale Portretprijs.

In 2015 maakte ze een roadtrip van 10.000km door de VS op een Harley Davidso en de foto’s die ze maakte tijdens deze reis leidden tot haar eerste solo-expositie 'If This Is True, I’ll Never Have to Leave Home Again' in Fotomuseum Den Haag (2016). Twee jaar later was De Puy’s expositie ‘Randy’ te zien in het Bonnenfantenmuseum in Maastricht.

Haar werk is verder geëxposeerd in Museum Hilversum (2017), Stedelijk Museum Breda (2016) en tijdens Photoville in New York (2016). Ook is het opgenomen in diverse collecties, waaronder het Bonnefantenmuseum, De Nederlandse Bank, Museum Voorlinden, Centraal Museum Utrecht, Fotomuseum Den Haag, Huis Marseille, en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze heeft twee gepubliceerde monografieën; If This Is True, Ludion (2016) en Randy, Hannibal (2017).

Foto: Koos Breukel

 

Rob Ursem FD

Rob Ursem

Hoofd Beeldredactie van Het Financieele Dagblad 

In 1998 is Rob afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, richting grafisch ontwerper. Na enkele jaren als freelancer te hebben gewerkt, is hij bij ‘Het Financieele Dagblad’ terecht gekomen waar hij al heel wat jaar voor zowel de krant als het magazine FD Persoonlijk werkt.

In zijn vorige functie als vormgever, heeft hij het FD Persoonlijk magazine op de iPad ontwikkeld, een speeltuin op diverse terreinen zoals video, film, fotografie en vooral op het meer verdieping geven aan de inhoud van de verhalen in de rubrieken.

'Op dit moment is het de grote uitdaging om fotografie voor print en digitaal optimaal te laten communiceren met de lezer.'

 

SO Ambassadeur Narda van t Veer Carli Hermes

Narda van ’t Veer

OprichterUNIT C.M.AThe Ravestijn Gallery

In 1977 komt Narda van ’t Veer in aanraking met het werk van Guy Bourdin. De liefde voor fotografie is geboren en enkele jaren later studeert ze af aan HTS op het gebied van marketing en economie, waarna ze een reclamebureau opstart gespecialiseerd in mode-accounts. Middels haar werk als art director komt ze in contact met diverse fotografen en in 1988 besluit ze haar eigen agentschap op te richten, Unit C.M.A. Inmiddels vertegenwoordigt zij nationaal en internationaal creatieven op het vlak van fotografie, illustratie en film; van veelbelovende talenten als Gilleam Trapenberg tot grote namen als Carli Hermès.
 
In haar dertig jaar als agent komt van ’t Veer ook veel in aanraking met kunstfotografie en fotografieboeken. Dit leidt tot de aanleg van een eigen collectie, welke onder andere werk van Helmut Newton en Collier Schorr bevat. Ook brengt haar grote kennis en netwerk op het gebied van fotografie haar op diverse projecten, zoals het realiseren van diverse fotografieboeken. In 2012 start van ’t Veer haar eigen galerie in samenwerking met Jasper Bode. Via The Ravestijn Gallery vertegenwoordigen ze fotografen als Inez & Vinoodh, Philippe Braquenier, Scheltens & Abbenes en Robin de Puy. Sinds 2017 is ze toegetreden tot de Raad van Advies van World Press Photo. 


Foto: Carli Hermes

 

SO Ambassadeur Eva de Vos Linda Stulic

Eva de Vos

Beeldredacteur Parool

Na haar studie journalistiek liep zij stage als verslaggever bij de krant en ontwikkelde een fascinatie voor beeld en fotojournalistiek. Eva kwam in 2012 in vaste dienst op de beeldredactie van Het Parool. Eerst als beeldredacteur op de nieuwskrant, later van de dagelijkse PS en zaterdagmagazine PS van de Week. In 2017 werd Eva chef van de beeldredactie (krant en PS en PS van de Week). Daarnaast is zij zes jaar jurylid bij de Zilveren Camera en extern examinator bij de Fotoacademie. Eva woont in hartje Amsterdam met haar man en twee zoontjes.

Foto: Linda Stulic

 

SO Ambassadeur Tiwirayi Magwenzi

Tiwirayi Magwenzi

Managing Director / Executive Producer C41

Tiwirayi begon haar carrière als mode inkoper voordat ze zich begaf in de wondere wereld van filmproductie en reclame. Beide carrières hebben haar in staat gesteld om beeldtaal en de impact van esthetiek op cultuur te verkennen. Tijdens haar tijd bij i-D (Londen) werkte ze samen met modefotografen Willy Vanderperre en Harley Weir.

Tiwirayi is nu MD / Executive Producer bij C41, een creatief productiebedrijf dat gespecialiseerd is in het vertellen van echte verhalen voor zowel merken als kijkers over mode, design, architectuur en lifestyle door de lens van film en fotografie, die een team van 18 regisseurs en fotografen vertegenwoordigen en een onafhankelijk printmagazine van hedendaagse beeldende kunst van over de hele wereld.