Menu Zoeken

Frans Lemmens

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.franslemmens.com
Bedrijfsnaam
Frans Lemmens Photography
Adres
Noordereinde 6b
Postcode
1243JG
Plaats
s-Graveland
Telefoon
0622195756
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Na voltooiing van zijn studie aan de Nyenrode Business Universiteit nam Frans als logistiek expert jarenlang deel aan voedselhulpprogramma’s in Afrika. Daarnaast was hij overal ter wereld actief als reisbegeleider.

Fotografie was altijd al zijn passie. In 1986 besloot Frans documentair fotograaf te worden, zich vooral toeleggend op reizen en natuur. In die hoedanigheid ondernam hij een aantal unieke expedities: zo bezocht hij Antarctica met de Chileense marine, vloog hij de wereld rond met een Catalina vliegboot en doorkruiste hij de Sahara te voet en per kameel met een traditionele Toeareg zoutkaravaan. Lemmens’ woestijnfotografie van de Sahara resulteerde al snel in een internationale doorbraak en zijn eerste boek: ‘De Algerijnse Sahara ‘(Focus, 1989).

Tijdens een reis in Bolivia (1989) ontmoette hij zijn partner Marjolijn van Steeden. Sinds die tijd wonen en werken ze samen. Vanaf 1993 werd Nederland een belangrijk thema in hun werk. Dit leidde in 1997 tot het succesvolle boek ‘Visions of the Netherlands’. In 2000 begonnen Marjolijn en Frans met een nieuw Sahara project, dat in 2005 het boek ‘Sahara, Land Beyond Imagination’ opleverde, de kroon op hun ‘woestijnwerk’.

Unilever gaf hun vervolgens de opdracht voor het 75-jarig jubileumboek ‘Unilever Matters’ (2006), waarin de activiteiten in veertien landen van de multinational getoond worden.

In 2010 besloten Marjolijn en Frans zich opnieuw te richten op Nederland, wat onder andere leidde tot de boeken ‘Beeld van Nederland’ (2012), ‘Nederland vanuit de lucht’ (2013), ‘Nederland op zijn mooist' (2014), ‘Stil Holland’ (2017), ‘Holland – Winter Wonderland’ (2018), 'Amsterdam' (2019) en 'The Netherlands at its Best - Throughout the Year' (2020), de meeste in samenwerking met National Geographic. Tot slot verschenen, parallel aan de gelijknamige bioscoopfilms in samenwerking met EMS Films, ‘Holland – Natuur in de Delta’ (2015), ‘De Wilde Stad’ (2017) en ‘This is Holland’ (2017).

Hun werk wordt wereldwijd gepubliceerd in alle denkbare media.

Categorie

Aerial, Landscape, Travel