Menu Zoeken

Laura Hospes

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.laurahospes.com
Bedrijfsnaam
Laura Hospes Photography
Adres
Spijkerstraat 8
Postcode
1402 RE
Plaats
Bussum
Telefoon
06-22 695 449
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Laura Hospes (1994) heeft vanaf de prille leeftijd van 16 jaar zichzelf vastgelegd met de camera, vanuit een behoefte om contact te maken met mensen. Deze behoefte is in de loop van de jaren niet afgenomen; het is alleen maar noodzakelijker geworden. De zelfportretten van Hospes zijn haar manier om duidelijk te maken wat er in haar omgaat. Fotografie is haar medium om de vele worstelingen in haar leven te accepteren en verwerken. De resulterende beelden zijn intens, maar geven ook een betoverende blik in de wereld van een jonge vrouw die te maken heeft met depressie en angst. Momenteel werkt ze aan een project over zorg, genezing en vrouwelijke schoonheid. 

Nog studerend aan de Fotoacademie, startte ze haar fotografie carrière met een boost door het winnen van de LensCulture Emerging Talent Awards. De media pakten haar verhaal op en plotseling waren haar foto's op de voorpagina van The Huffington Post, The Daily Mail, Yahoo en nog veel meer te vinden. 

Na Cum Laude te zijn afgestudeerd won ze verschillende prijzen en beurzen, zoals Jacob Riis Documentary Award, Young Masters Art Prize, Zilveren Camera, SO2015 en Prix de la Photographie. Haar werk wordt zowel in binnen- als in buitenland getoond op beurzen en tentoonstellingen, zoals San Fransisco (SF CameraWork), Venetië, New York, Amsterdam (Stedelijk Museum), Londen, Arles (Voies::Off), Parijs (Het Louvre) en Berlijn. 

Als afsluiting van een moeilijke periode creëerde ze het boek UCP, genoemd naar de psychiatrische afdeling waar ze moest verblijven. Het boek is uitgegeven door Lecturis en te koop bij de boekhandels en online. UCP is gekozen als een van de beste fotoboeken van 2016 door De Volkskrant, is genomineerd als een van de Best Verzorgde Boeken 2016 en wordt getoond op verschillende (internationale) boekenbeurzen en tentoonstellingen.

Categorie

Autonomous and Art, Documentary, People and Portrait