Menu Zoeken

Onduidelijkheden m.b.t. uitwerking coronamaatregelen voor fotografen met studio of fotowinkel

Gisteren ontvingen jullie van ons het ge-update COVID-19 fotografie protocol. Vandaag hebben we gemerkt dat er veel onduidelijkheid is over het nog mogen werken als fotograaf in een studio en welke uitzonderingen er zijn sinds de lockdown die afgelopen dinsdag 14 december is afgekondigd.

Daarnaast wordt door gemeentes het overheidsbeleid verschillend geïnterpreteerd waardoor er veel verwarring ontstaat. Sommige gemeenten dreigen met boetes, anderen nodigen fotografen juist uit de pasfotografie te verzorgen. 

Ook wij krijgen geen helder antwoord van de overheid op vragen over bijvoorbeeld pasfotografie, winkels en fotostudio’s. De tendens lijkt te zijn dat men het aantal reisbewegingen tot een minimum wil beperken en daarmee zo veel mogelijk wil sluiten. 

DuPho directeur Suzanne Henning heeft daarom minister van Engelshoven van OCW benaderd om tot duidelijkere richtlijnen te komen en deze ook te communiceren met de gemeenten.

Wij hopen dat wij jullie hierdoor snel meer helderheid kunnen geven. Houd onze website en de nieuwsbrieven in de gaten voor het laatste nieuws.