Menu Zoeken

Fotografen auteursrecht

Door de digitalisering en ontwikkelingen in de media is er veel veranderd. Het aanbod aan foto's is veel groter dan de vraag, prijs en snelheid zijn soms belangrijker dan kwaliteit.

Het denken over auteursrecht verandert en het auteursrecht staat soms onder druk. Met fotografenauteursrecht.dupho.nl willen we fotografen helpen om hun kennis over auteursrecht te verbeteren en de nieuwe mogelijkheden optimaal te benutten.

De teksten zijn afkomstig uit het boek Buiten Beeld van auteur Philippe van Wijnen (Haarlem: Focus Publishing, 2007). Philippe van Wijnen (1967) was van 2004 tot 2006 hoofd juridische zaken en advocaat auteurs- en mediarecht van Stichting De Visuelen, thans Pictoright, het samenwerkingsverband van de stichtingen Burafo/Fotografenfederatie, Beeldrecht en SCRIO. Daarnaast heeft hij regelmatig gepubliceerd over juridische onderwerpen in onder meer Het Parool, Algemeen Dagblad, Computable, Reclameweek en Identity Matters. In de afgelopen jaren werkte hij als head of legal voor ondermeer televisieproductiemaatschappij Blue Circle en Sony.